Deprem bölgesinde küçükbaş, büyükbaş hayvanlara verilecek yem desteği miktarı belli oldu!

Depremin maddi kayıp boyutu oldukça büyük olurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama da deprem bölgesindeki depremzedeler için her türlü desteğin sağlanacağı belirtilmişti.
Deprem bölgesinde küçükbaş, büyükbaş hayvanlara verilecek yem desteği miktarı belli oldu!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem çevre 10 ili etkisi altında bırakırken binlerce vatandaş enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları depremin 12. gününde devam ederken deprem bölgesi için düzenlenen yardımlardna birisi daha açıklandı. Asrın felaketi olarak adlandırılan ve boyutu bir o kadar büyük deprem sonrası Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken manevi kayıpların yanında depremzedelerin maddi çöküşü de çok büyük oldu. Depremzedeler bir gecede sevdiklerini, evini, işini kaybetti. 

DEPREMZEDELERE SAĞLANACAK!

Depremin maddi kayıp boyutu oldukça büyük olurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama da deprem bölgesindeki depremzedeler için her türlü desteğin sağlanacağı belirtilmişti. Açıklanan bir çok desteğin ardından özellikle de çiftçilik ve hayvancılıkla hayatını geçindiren vatandaşlara yönelik açıklamalar da yapıldı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevre 10 ili etkisi altına alan deprem bölgesinde bir defaya mahsus olmak üzere yetiştiricilere büyükbaş için hayvan başına 500 lira, küçükbaş için hayvan başına 50 lira destekleme ödemesi yapılacağı duyuruldu. 

Deprem bölgesindeki depremzede vatandaşların en azından maddi yaralarının biraz da olsa sarılması ve yüklerinin hafifletilmesi amacı ile birçok düzenleme yapılmaya devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan bu karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Deprem bölgesinde devam eden arama kurtarma çalışmaları ve enkaz çalışmalarının ardından birçok açıklama gelmeye devam ederken deprem bölgesinde hayvanlığın devam edebilmesi adına yeni bir destek ödemesinin yapılacağı duyuruldu. büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yapılacak destekte 6 Şubat-31 Aralık döneminde bir defaya mahsus yem desteği yapılmasına ilişkin hususlar düzenlendi.

TOPLAMDA 550 TL VERİLECEK!

büyükbaş (sığır, manda) için hayvan başına 500 lira, küçükbaş (koyun, keçi) için hayvan başına 50 lira destek ödemesi yapılacağı belirtildi. Hayvancılık Bilgi Sistemi içinde yer alan TÜRKVET üzerinden kayıtlı yetiştiricilere gerekli desteğin sağlanacağı ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen desteğin verileceği belirtildi.