Deprem bölgesinde işverenler ücret politikalarını değiştirdi! Asgari ücret 20 bin TL oldu!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından işverenler tarafından işçi bulmanın zorlaşması ile birlikte ücret politikaları değiştirildi.
Deprem bölgesinde işverenler ücret politikalarını değiştirdi! Asgari ücret 20 bin TL oldu!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından özellikle de depremin hissedildiği 11 ilde işgücü kaybının meydana geldiği öğrenildi. İşverenler tarafından işçi bulmanın zorlaştığı ve işlerin de aksadığı bu kritik dönemde bir bakıma işçilerin karaborsaya düştüğü öğrenildi. Pek çok sıkıntının peş peşe geldiği bu son günlerde yaşanan sıkıntılara bir yenisi de işverenler tarafından çalıştıracak işçi bulamaması ile başladığı öğrenildi. İstihdamı sağlamak için çeşitli yollara başvuran işverenlerin çağreyi ücretleri artırmakta bulduğu ifade edildi. 

ELEMAN BULMAKTA ZORLANIYORUZ

Sabah'ın haberine göre; Gelen bilgilere göre özellikle de deprem bölgelerinde göçü önlemek ve de istihdamı yeniden sağalyabilmek adına işerenler tarafından politika değişikliğine gidiliği öğrenildi. Bu değişiklik ile birlikte özellikle de bazı fabrikaların siparişlerini yetiştirmek için de çalışanlarına fiyat açısından cazip tekliflerin iletildiği öğrenildi. 

Konu hakkında Sabah'a açıklamalarda bulunan bir işveren, "Göç nedeniyle çalıştıracak eleman bulmakta zaten zorlanıyoruz. Bunun üstüne bir de çalışanlarımızı elimizden almaya çalışan fabrikalar var. İşçilerimize 'Bizimle çalışırsan gündüz 100 TL, gece vardiyasında da 250 TL fark veririz' diyorlar. Bu centilmenliğe yakışmıyor. Bu farkı veremeyecek çok firma var" şeklindeki ifadeler ile bu iddiaları doğruladı. 

KENDİLİĞİNDEN 15-20 BİN TL OLDU! 

Yaşanan bu zorlukların arasında işverenlerin işçi bulmak için girdikleri çaba ile birlikte gidilen fiyat artırımı konusunda açıklamalarda bulunan işveren "Nitelikli personelimizi kaybetmemek için yaşadığımız büyük zorluğa rağmen maaşlarına ciddi zamlar yapıyoruz. Asgari ücret kendiliğinden 15-20 bin liraya dayandı. İşçilerimizin makul ücret artış taleplerini imkanlarımız nispetinde karşılıyoruz. Nitelikli elemanda ise çok daha yüksek rakamlar söz konusu." şeklide yaptığı açıklama ile birlikte asgari ücretin kendiliğinden 20 bin TL'ye kadar ulaştığını ifade etti.