Dar gelirli Uşaklılar için kurbanlık hayvan almak hayal

Uşak’ta bu yıl kurbanlık hayvan alabilecek aile sayısı fiyatlardan dolayı oldukça azalacak gibi görünüyor.
Dar gelirli Uşaklılar için kurbanlık hayvan almak hayal

Geçen sene Uşak’ta canlı karkas olarak ortalama kilogramı 23 -25 TL’den satılan kurbanlık düve fiyatları bu sene en düşük 55 liradan başlıyor. Yani geçen seneye göre iki katından fazla fiyat farkı var. Kurbanlık düve fiyatları şu anda ilden ile değişiklik göstermekle birlikte 55 lira ile 70 lira arasında değişiklik gösteriyor.

Küçükbaş kurbanlık almak isteyenlerin en az 2 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

UŞAK’TA KURBANLIK KEÇİ KOYUN FİYATLARI UÇMUŞ DURUMDA

www.usakundem.com 9 Temmuz – 12 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban bayramı öncesi ilimizde kurbanlık hayvan fiyatlarını araştırdı.

Şu anda ilimizde Küçükbaş hayvan kurbanlık fiyatları 2 bin liradan başlıyor 5 bin liraya kadar yükseliyor. Fiyatların Kurban Bayramına yakın bir zamanda daha da artacağı tahmin ediliyor.

Canlı karkas olarak küçükbaş hayvan fiyatları:

Toklu (koyun keçi) 65 TL / Kg, İğdış 66 TL / Kg civarında satılıyor.

Büyükbaş hayvanda da geçen yılki Kurban bayramı öncesine göre inanılmaz fiyat artışları yaşanıyor.

Büyükbaş hayvanda durum bu şekildeyken küçükbaş kurbanlık fiyatlarında da inanılmaz bir artış söz konusu. Küçükbaş kurbanlık da geçen seneye göre iki katından fazla değerlenmiş durumda.

İlimizde şu anda kilo hesabına göre büyükbaş hayvan satışları da şöyle:

Tosun; 65TL / Kg,Düve (Damızlık değeri olmayan) 60 TL / Kg, İnek (Damızlık değeri olmayan) 52 TL / Kg

Görüştüğümüz büyükbaş ve küçükbaş hayvan satıcıları, fiyatlarda yaşanan korkunç artışlar yüzünden bu yıl kurbanlık hayvan talebinde azalma olacağını düşünüyor.

Hayvan üreticileri, asıl sorunun yaz bitiminde yaşanacağına dikkat çekiyor. Üreticiler; “İşletmelerde hâlâ kesime gidecek hayvan var. Talebi karşılıyor ancak eylülden itibaren anaç hayvanların kesime götürüleceğini öngörüyoruz. Büyükbaş kurbanlıklar 60-70 bin lira, küçükbaş kurbanlıklar da ortalama 3-4 bin lira olur."

Bu durumda büyükbaş kurbanlık fiyatlarının bayrama yakın bir zamanda canlı kilogram olarak 80-90 liraya ulaşmasını bekliyoruz” şeklinde görüş bildirdiler.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)