Cumhurbaşkanından bayram öncesi jest! Memur ve emekli maaşlarına bu sefer memnun edecek okkalı zam geliyor

Memur ve emekliler için artık sayılı gün kaldı. Milyonlarca kişi maaşlarına yapılacak zam oranlarını öğrenmek için gözlerini TÜİK’e çevirdi. TÜİK’in açıklayacağı enflasyon oranlarına göre maaş zamları netlik kazanacak. İşte güncel veriler..
Cumhurbaşkanından bayram öncesi jest! Memur ve emekli maaşlarına bu sefer memnun edecek okkalı zam geliyor

Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları açıklandı. Yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin 6 aylık enflasyon oranının yüzde 25,86 olması bekleniyor. Açıklanan bu veriye göre emekli ve memur maaşları için de yeni rakamlar gündeme gelmeye başladı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 25,86 zam konuşulurken, memurlar için toplu sözleşme zam oranı yüzde 10 olarak açıklanmıştı. Memurlar bu durum yüzde 20,44 olarak zam alacak.

Memur ve emekliler ocak ayında yapılan zamdan çok memnun olmamış, her fırsatta duruma ilişkin şikayetlerini dile getirmişlerdi. Memur ve emeklilerin yaşam standartlarını arıtabilmek adına her yıl 2 defa zam yapılıyor. Bu yılın 2’nci zammı ise Temmuz ayında yapılacak.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Emekli ve memurlara her yıl 2 defa zam yapıldığı biliniyor. Son 2 yıldır enflasyonun hızla artış göstermesi ile asgari ücrete de ara zam yapılıyordu. Ancak bu yılın başında asgari ücrete ara zam yapılmayacağı ve bu sebeple beklentileri karşılamak üzere asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklanmıştı.

Konuya ilişkin yapılan son açıklamaya göre asgari ücrete ara zam beklentisi bulunmuyor.

16 MİLYON EMEKLİ VE 4 MİLYONDAN FAZLA MEMUR BEKLİYOR

Ülkemizde SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve EYT emeklileri heyecanla temmuz ayında açıklanacak olan TÜİK verilerini bekliyor. Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte ülkemizdeki memur ve emeklilerin alacağı zam oranı da netlik kazanmış olacak. Diğer yandan pek çok kesim maaşlara ek olarak refah payının eklenmesini istiyor.

ENFLASYON YÜZDE 25,86 ÇIKARSA

Yapılan hesaplamalara göre 6 aylık enflasyonun yüzde 25,86 olarak çıkması halinde SSK BağKur emeklileri yüzde 25,86 oranında zam alacak. Memur için enflasyon farkı yüzde 9,44 olurken yüzde 10’luk toplu sözleşmeden gelen zamla birlikte yüzde 20,04 zam garanti gibi olacak.

Bu şekilde en düşük memur emeklisi 17 bin 500 TL alırken, memur maaşlarının 44 bin TL seviyesine çıkması bekleniyor.