Cumhurbaşkanı kararı alındı! Emeklilere Haziran’da 21.000 TL ödenecek!

Emekliler için yapılacak olan ödemeler dair yeni bir karar alındı. Bu ödeme çerçevesinde emekliler Haziran ayında toplamda 21.000 TL ödeme alacaklar.
Cumhurbaşkanı kararı alındı! Emeklilere Haziran’da 21.000 TL ödenecek!

Türkiye’de emekliler oldukça zor durumda yaşam mücadelesi vermeye devam ediyorlar. Emeklilerin çok büyük bir kısmı düşük maaşlar ile geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Bu da yüksek enflasyon ortamında emeklileri çok zor bir durumda bırakıyor. Emeklilere dair Haziran ayında yapılacak olan ödemelere ilişkin yeni bir karar alındığı açıklandı. Bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile emeklilere bazı ödemeler yapılacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ YATACAK!

Emeklilere 2018 yılından bu yana her dini bayram öncesinde emekli bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Bu ödemeler emeklilerin istedikleri seviyelerde olmasa da bir ihtiyaçlarını gidermeye yardımcı oluyor. Emekli bayram ikramiyesi için de yapılan son zam ile beraber ikramiye tutarları 2.000 TL’den 3.000 TL’ye yükseltilmişti. Emekliler Ramazan Bayramı öncesinde 3.000 TL olan emekli bayram ikramiyesi ödemelerini almıştılar.

Emeklilere Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin yapılması için hazırlıklar başladı. Emeklilerin banka hesaplarına yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile 3.000 TL emekli bayram ikramiyesi ödemeleri yatacak. Bu ödemelerin Haziran ayında yapılacağı kesinleşirken ödeme günleri henüz netleşmedi. Ancak tahminlere göre Haziran ayının ikinci haftasında tüm emekliler 3.000 TL bayram ikramiyesi ödemelerini alabilecekler.

BANKALARDAN ÖDEME!

Emekliler için bir diğer ek gelir imkanı ise emekli maaş promosyonu ödemeleri oluyor. Emekliler bankalar ise promosyon sözleşmesi yapmaları halinde emekli maaş promosyonu ödemesi alıyorlar. Bu ödemeleri almamış olan emekliler Haziran ayında anlaşma yapmaları halinde bayram öncesinde ikinci bir ödeme almış olacaklar. Yüksek tutarlı emekli maaş promosyonu veren bankalar ile anlaşan emekliler bu çerçevede 18.000 TL tutarında promosyon ödemesi alabilecekler. Bu yapılacak ödeme emeklilere bayram öncesinde adeta ilaç gibi gelecek.

Emeklilerin cepleri Haziran ayında para dolacak. Bu çerçevede 3.000 TL emekli bayram ikramiyesi ve 18.000 TL de emekli maaş promosyonu alacak emeklilerin banka hesaplarına toplamda 21.000 TL tutarında ödeme yapılmış olacak. Emekliler bayram öncesinde alacakları bu 21.000 TL ile bayramı bayram gibi geçirme fırsatı bulacaklar.

Öte yandan emeklilerin Haziran ayı maaşlarının da erken ödenmesine dair bir çalışma yapıldığı bildirildi. Eğer bayram öncesinde emekli maaşları ödenirse bu ödeme emeklilerin zamsız alacakları son emekli maaşı olacak. Temmuz ayında yapılacak olan emekli maaş ödemeleri ise Temmuz zammı uygulanacak emeklilerin banka hesaplarına yatırılacak.