Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan en düşük maaş müjdesi! Refah payı zammı yapıldı 15.000 TL olarak hesaplara yattı

Seçimden önce çalışanlara ve emeklilere zam müjdeleri peş peşe gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük işçi maaşına zam müjdesi verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan en düşük maaş müjdesi! Refah payı zammı yapıldı 15.000 TL olarak hesaplara yattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan en düşük maaş müjdesi! Refah payı zammı yapıldı 15.000 TL olarak hesaplara yattı - Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü kapsamında özel açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işçilere en düşük maaş müjdesi verdi. 

Erdoğan yaptığı açıklamasında kamu işçilerinin ücretlerine refah payı dahil yüzde 45 zam yapıldığını, böylece en düşük kamu işçisi ücretinin 15 bin liraya çıkarıldığının müjdesini verdi. 

EN DÜŞÜK MAAŞ 15.000 TL OLARAK HESAPLARA YATTI! 

Konu hakkında yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle refah payı dahil, ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz. Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz. Ayrıca, gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70'lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerinin de yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Giyim ve yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek, ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, sosyal yardım ödemesi, hizmet zammı, tediye dışı ikramiye gün sayısı gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz" en düşük kamu işçisi maaşını 15 bin TL olarak yatıracaklarını söyledi. Zamlı maaşlar hesaplara yatmaya başladı. 

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay konu hakkında yaptığı açıklamasında “Düşük ücrete 15 bin lira istedik, sendikalar tarihinde hiç talep ettiğinin tamamını aldığımız olmamıştı. Talep ettiğimizi aldık. Üst ücret için de yüzde 45 + yüzde 15 refah payı talep ettik, onun 45’ini aldık. 11 bin lira brüt alan arkadaşımız 21 bin 750 lira brüt alacak, yani yüzde 107 zam var. Talep ettiğimizin tamamını aldık. Yüzde 45 aldık, sosyal haklara baktığınız zaman ortalama 2-2.5 puan iyileştirme var. Güzel bir sözleşme oldu. Bizim de içimize sindi. Birkaç güne bitirirsek bu ayki maaşlara yansıyanlar olacak” diyerek düzenlemenin içlerine sindiğini dile getirdi. 

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM, MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ 2023 ZAMMI MÜJDESİ! MAAŞLAR KAÇ TL OLACAK?

En düşük memur maaşı 22 bin TL olarak ilan edilirken Bakan Bilgin ise asgari ücretin en düşük 500 dolar olacağını duyurdu. Söz konusu zamlar Temmuz ayının ilk haftasında kesinlik kazanmış olacak.