Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! 1 yıl geri ödemesiz kredi destekleri yolda

Bugün açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yeni kredi desteklerinin haberini duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! 1 yıl geri ödemesiz kredi destekleri yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat ile birlikte depremden etkilenen vatandaşlar için yeni kredi desteklerinin verileceği öğrenildi. Sanayi sitesindeki esnaflar için verilecek olan bu destekler ile birlikte KOSGEB tarafından acil durum destek kredilerinin verilmeye başlanacağı öğrenildi. Depremden etkilenen iller için yapılacak olan bu destekler ile birlikte kimlerin başvuru yapabileceği gibi detaylar da açıklanmış oldu. 

1 SENE GERİ ÖDEMESİZ 3 YILLIK KREDİ DESTEĞİ YOLDA! 

Konu hakkında merak edilenler hakkında açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Malatya'da depremden etkilenen vatandaşlar ile bir araya geldi. Sanayinin yüzde 27'sinin Malatya ile karşılandığını ifade eden Varank, "Bundan sonra Malatya'nın neresinde herhangi bir yatırım yaparsanız 6. bölge yatırımlarından faydalanacaksınız, küçük esnafından büyük sanayisine kadar. Biliyorsunuz, bunun getirileri var, birtakım vergi muafiyetleri tanınıyor. Bunun içine tabii ki tekrar inşa edeceğiniz yerleri almak da var. Dolayısıyla bu size Allah'ın izniyle bir imkan sağlayacak." şeklinde yaptığı açıklama ile yeni desteklerin verileceğini duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimat ile birlikte imzalanacak olan KOSGEB anlaşması sonucunda iş yerlerine verilecek olan kredi desteği hakkında ise "Yine sanayi sitesindeki esnaflarımızla ya da kümelenme şeklinde faaliyet gösteren iş yerlerimizle ilgili KOSGEB acil durum destek kredisinin imzalarını bugün atacağım. Cumhurbaşkanımız talimatı verdi, acil destek kredisini devreye alacağız. Bununla da mikro işletmelerimize 250 bin liraya, küçük işletmelerimize 500 bin liraya, orta işletmelerimize de 1 milyon liraya kadar sıfır faizsiz, bir yılı geri ödemesiz 3 yıllık kredi desteği sağlayacağız. Bununla da gerek yerinizi yeniden yapılabiliyorsa yeniden yapmak, gerekiyorsa yeni bir yer yapabiliyorsanız orada kullanarak inşallah bu parayı değerlendirebileceksiniz." şeklinde ifadelere yer verdi. 

10 GÜN İÇERİSİNDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK! 

Bir yandan yeniden şehri ayağa kaldırmak için çalışmalar devam ederken diğer yandan da şehirde Çevre Bakanlığı tarafından da zeminde etüt çalışmalarının da yapılmaya devam ettiğini belirten Bakan Varank, Bunlar bitmeden, 'Sen yerinde yaparsın, yapamazsın' deme şansımız yok. Allah korusun, işte görüyorsunuz böyle bir afette başımıza neler geliyor. Zemin etütleri çıktıktan sonra eğer burada şehir planlamacılığı anlamında da daha önce konuştuğumuz hususları dikkate alarak, yerinde yapılması mümkün olan işlerle ilgili size desteklerimizi inşallah vereceğiz ama asıl önemli olan, sanayiyi planladığımız o bölgelere taşıyabilmek. Hızlıca orada inşallah aksiyonu almış olacağız. Şehirde geçici dükkan tarzı ihtiyaçlar olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili geçici yapılabilecek işlerle ilgili kalkınma ajanslarına talimat verdim. Geçici ticaret alanlarıyla ilgili ihtiyaçlar varsa belediyemiz ve vekillerimizle bunları hızlıca devreye alabiliriz. En azından geçici ticaretin başlaması ve ufak tefek tamiratların yapılmasıyla ilgili kalkınma ajansımız size gerekli destekleri verecek. Biz, görevimizin başındayız." şeklinde ifadeleri ile Malatya'da yaşayan vatandaşlara güncel durum hakkında açıklamalarda bulundu.