Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Emeklilere bu ek zam verilecek!

Emekli maaşlarına hükümetin yapacağı zamma dair büyük bir merak yaşanıyor. Emekliler için Temmuz zammına dair ilk işaretler geldi. Emekli maaşları ne kadar olacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Emeklilere bu ek zam verilecek!

Türkiye’de emeklilik sisteminin son dönemlerde en çok tartışılan kısmı düşük maaşlar oluyor. İnsanlar emekli olduklarında düşük maaş aldıklarından şikayetçi oluyorlar. Bundan dolayı da emekli maaşlarına yönelik iyileştirmelere dair talepler yükseliyor. Bu talepler sadece emeklilerden de gelmiyor. Emekli olduklarında düşük maaş alacak olan çalışanlar da emeklilik şartlarını tamamlamalarına rağmen emekli olmaya çekinir hale geldiler. Bundan dolayı emekli maaşları iyileştirme kaçınılmaz bir hal almaya başladı.

TEMMUZ ZAMMI HEYECANLA BEKLENİYOR

Emekli maaşlarına her yıl olduğu gibi Temmuz ayında da zam yapılacak. Bu yasal olarak yapılması gereken bir zam olduğu için bunun hükümetin bir jesti olmadığına dair değerlendirmeler yapılıyor. Hükümetten beklenen ise bu maaş zammının üzerine ek olarak zam yapması oluyor. Bu ek zamlar refah payı artışı ile son yıllarda verilse de oldukça yetersiz seviyelerde kalıyor. Emeklilerin beklentisi ise kendilerine güçlü bir zam yapılması şeklinde dillendiriliyor.

ENFLASYON YÜZDE 25 ZAM DİYOR

Türkiye’de enflasyonu ölçen ve açıkladığı rakamlar inandırıcılıktan uzak bulunan TÜİK’in ilan edeceği enflasyon rakamları emeklilerin Temmuz zammında belirleyici olacak. Bu çerçevede emekliler için Temmuz ayında sadece enflasyon farkında yüzde 25 oranında bir zam verilmesi bekleniyor. Bu oranın üzerine ekleme yapılmasına ise şimdiden kesin gözüyle bakılıyor. Sadece bu zammın verilmesi emeklilerin yıl sonuna kadar daha da fakirleşmesi anlamına gelecek.

EMEKLİLERE YÜZDE 10 EK ZAM HAZIRLIĞI!

Emekli maaşlarına yapılacak olan ek zammın ne kadar olacağına dair hesaplamalar yapılırken buna dair çok önemli bilgiler kulislerde yer almaya başladı. Bu kulislere göre emeklilerin maaşlarında yüzde 10 oranında ek zam uygulaması yapılacak. Bu ek zam bir anlamda telafi zammı olacak ve bu maaş artışı ile emeklilerin kayıplarının bir kısmı telafi edilerek gönülleri alınacak. Buna dair Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerekli hazırlıkların yapılması için talimat verdiği bildirildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI MUAMMASI

En düşük emekli maaşı sistemi içinden çıkılmaz bir hale geldi. Bu maaşa da zam kararı alınacak ama bunun miktarının ne kadar olması gerektiği henüz kararlaştırılmadı. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasının ihtimalinin dahi olmadığını açıklamıştı. Bu tutarın da 12.000 TL ile 13.000 TL aralığına yükseltilmesi bekleniyor.