Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısında alınan kararları açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde Nisan ayının ilk kabine toplantısı bugün yapıldı. Kabine toplantısında alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısında alınan kararları açıkladı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde toplandı. Nisan ayının ilk kabine toplantısına tüm bakanlar tam kadro katılırken bu toplantıda alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrasında yaptığı açıklamalar ile kamuoyuna duyurdu.

SEÇİMİN KAZANANI SANDIKTIR, DEMOKRASİDİR

Yapılan yerel seçimler ile alakalı olarak kısa bir değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim maratonunu suhuletle tamamladık. Seçimlerin en ufak şaibeye neden vermeden sonuçlanması sevindiricidir. Yarınki grup toplantımızda seçim sonuçlarını kapsamlı bir şekilde değerlendireceğiz. Bir süredir her seçim öncesi tedavüle konulan son seçim propagandasının 31 Mart seçimleri ile bir safsatadan ibaret olduğunu ortaya koymuştur. 31 Mart seçimlerinin ilk kazananı sandıktır, demokrasidir. Muhalefetin de artık bu konuda gerekli dersi çıkarıp bir daha böyle temelsiz bir argümanın arkasına sığınmayacağını ümit ediyorum.” dedi.

EKONOMİDE KALICI ÇÖZÜMLER PEŞİNDEYİZ

Ekonomi alanında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin son 10 ayına damga vuran seçim gündeminin sona ermesi ile beraber artık asıl meselelere son verilme dönemidir. Ekonomi, güvenlik, deprem gibi acil sorunlarımıza odaklanmış bulunuyoruz. Pandemi ile başlaya ve sonrasında derinleşen küresel ekonomik kriz halen daha devam ediyor. Gelişmiş ekonomiler dahil hemen herkes ciddi sıkıntılar yaşıyor. Türkiye olarak da bu olumsuzlukların yansımalarını maalesef biz de etkileniyoruz.

Ekonomimizdeki yol haritasına sıkı sıkıya sadık kalıyoruz. Geçen yıl ortaya koyduğumuz ekonomi politikasının ilk meyvelerini almaya başladık. Satın alma paritesine göre dünyanın en büyük 11. ekonomisiyiz. 2024 yılının Ocak-Mart ayı arasında ihracat bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,6 oranında artmıştır. Büyüme oranımızın yıl sonunda yüzde 4’e yaklaşacağına inanıyoruz. Özellikle istihdam oranında güçlü bir ivme yaşandığını görüyoruz. İşsizlik oranı yüzde 8,7 olarak gerçekleşti.

Bizim temel sorunumuz hayat pahalılığı ile katmerleşen enflasyon sorunudur. Emeklilerimiz başta olmak üzere ücretli çalışanların enflasyon karşısındaki durumlarını biliyoruz. Bu konuda günlük politikalar yerine kalıcı çözümler üzerinde gayret ediyoruz. Seçim ekonomisi uygulamayarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik. Yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısından itibaren düşüşe geçmesini bekliyoruz. Uyguladığımız politikalarla beraber cari açıkta daralma başladı. Olağanüstü bir durum olmazsa sene sonunda cari açığın milli gelire oranı yüzde 2,5 seviyesinde olacağını tahmin ediyoruz. Gabar petrolü ve Karadeniz doğalgazı ile uzun yıllar sonra bu sektörde güven kazandık.

Ekonomi ekimizin gerekli hazırlıkları yaptı. Çok önemli adımlar atacağız ve bunları kamuoyu ile paylaşacağız. Kamuda tasarrufların artırılması, yatırımları öncelik haline getirmek ve yapısal reformlar yapmak ana hedeflerimizdir. Savunma sanayisinde yakaladığımız ivmeyi diğer alanlara da yansıtıp inşallah hedeflerimize ulaşacağız.” ifadelerini kullandı.

İSRAİL AÇIKLAMASI!

İsrail ile alakalı olarak da açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “7 Ekim’den bu yana İsrail hükümeti ateşi bölgeye yaymaya gayret etmektedir. İsrail yönetiminin bu hoyratlığına birkaç ülke dışında tepki veren çıkmadı. Aylardır İsrail’e ses çıkarmayanlar İran’ın çıkışı karşısında kınama yarışına girdiler. Gazze’de 34 binden fazla masumu katleden, basın mensuplarını öldüren, okulları ve hastaneleri bombalayan, soykırım uygulayan Netanyahu’dan başkası değildir. 13 Nisan gecesi yüreklerimizi ağzımıza getiren gerilimin birinci sorumlusu Netanyahu ve gözünü kan bürümüş yönetimidir. Gerilimde sürekli el yükseltilerek hiçbir yere varılmaz. Ateşe körükle gitmenin kimseye hayrı olmaz. Türkiye tarafından tüm tarafları sorumlu davranmaya davet ediyoruz. 193 gündür ortada tek bir mağdur vardır ve da mazlum Gazze halkıdır. İslam alemi artık daha fazla sesini çıkarmalıdır.” şeklinde konuştu.