Cumhurbaşkanı Erdoğan Haziran ayı müjdesi! Milyonlar bunu bekliyordu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tüm Türkiye’yi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Aktarılan son habere göre 88 milyonun beklediği haziran ayı müjdesini duyuran Erdoğan’ın açıklaması haberimizde
Cumhurbaşkanı Erdoğan Haziran ayı müjdesi! Milyonlar bunu bekliyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün DEİK 37. Genel Kurul toplantısına katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı enflasyonda kalıcı düşüş beklediklerinin altını çizdi. Mayıs ayında enflasyonun en yüksek seviyeye ulaşmasını daha sonraki aylarda da hızlı bir şekilde düşüş beklediklerini ifade eden Erdoğan, yılın ikinci yarısı için beklentilerini de sıraladı.

TARİHİ VERDİ

Erdoğan, enflasyonda kalıcı düşüş için tarih verdi. Yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon dönemine girileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı, “Kararlıyız, sabırlıyız ve asla kolaycı çözümler peşinde değiliz. Yıllık bazda enflasyonun mayıs ayında en yüksek seviyeye ulaşmasını, ardından hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz. Böylece, yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon dönemine gireceğiz” açıklamasını yaptı.

HEDF KALICI DÜŞÜŞ

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) toplantısına katılan Erdoğan, ekonomi için önemli açıklamalarda bulundu. Geçici rahatlama değil, enflasyonda kalıcı düşüş hedeflediklerini ifade eden cumhurbaşkanı sözlerine, “Ekonomi programımızın asli önceliği enflasyonu tek haneye indirmek suretiyle milletimizin refahını arttırmaktır. Geçici rahatlama değil, enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz” şeklinde devam etti.

TÜRK LİRASI VARLIKLARINA İLGİ ARTTI

Yerli ve yabancı yatırımcıların Türk Lirası varlıklarına ilginin arttığını ifade eden Erdoğan, enflasyon beklentilerinin iyileşmeye başladığını söyleyerek, “Ülke risk primimiz salgın öncesi seviyelere geriledi. Yerli ve yabancı yatırımcıların Türk lirası varlıklara ilgisi arttı. Bankacılık sektörü ve reel sektörümüzün dış borç çevirme oranları gelişme gösterdi. Son 1,5 aylık dönemde gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışı olurken Türkiye'ye sermaye girişleri ivme kazandı" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de enflasyonun mayıs ayında zirve yapacağını ve daha sonra kalıcı bir şekilde kademeli olarak gerileyeceğini net bir şekilde ifade etmişti. Şimdi gözler TÜİK’in açıklayacağı enflasyon oranlarına çevrildi.