Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika EYT, memur, asgari ücret açıklaması!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte EYT, memur ve asgari ücret açıklaması geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika EYT, memur, asgari ücret açıklaması!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında gündem hakkında önemli açıklamalarda bulunuldu. Özellikle de ekonomi hakkında yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Erdoğan EYT, memur ve asgari ücret açıklarında bulundu. 

TEMMUZ AYINDA ASGARİ ÜCRETE İLİŞKİN HESAPLAMALAR YAPILIYOR! 

Özellikle son günlerde enflasyonun yanı sıra memur, asgari maaşlarının artışı hakkında merak edilenler artarken yakın zamanda yürürlüğe konulan EYT hakkında da Erdoğan açıklama yaptı. Bu konu hakkında gerekli adımların atıldığından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan "En düşük emekli maaşını 7.500 TL'ye çıkardık. Daha da artırmanın çalışmalarını arkadaşlarım yapıyor. Memurların en düşük maaşını Temmuz'da 22 bin liraya yükseltme sözünü verdik. EYT'lilerin tüm haklarını verdik. İlk maaşlarını aldılar. Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar yapılıyor. Komisyonun toplanıp çalışması ile belirleniyor. Emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız gereken adımları atacağız. Enflasyon da düşüş eğilimine girdi, tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz. Seçimden sonra piyasalarda rahatlamayı göreceğiz. Gıda fiyatlarına gelince yaz dönemi ile birlikte dengeye kavuşacak. Düşüş başladı. Bundan sonraki süreçte çok daha farklı olacak. Girdi maaliyetleri azalıyor, arz artıyor." şeklinde açıklamalarda bulundu. 

KONUT VE KİRA FİYATLARINA MÜDAHALELER BAŞLIYOR! 

Maaş konusu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından fahiş fiyatlar hakkında Erdoğan tarafından yeni gelişmelerin yaşanacağı ifade edildi. "Önceliğimiz vatandaşlarımızı fahiş fiyatlara karşı korumak. Ne dedik vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz ve ezdirmedik de. Destek paketleri ile konut arzını artıracağız. Toplu konut projeleri ile meseleye çözümler üretiyoruz. Ekrem Bey geldi geleli ne kadar konut inşa etti acaba? Biz Yarısı Bizden adımını TOKİ ile birlikte attık. Bu konut inşalarını başta İstanbul olmak üzere yoğun bir şekilde devam ettireceğiz. Zemin etütleri yapılmak sureti ile bu inşaatları yoğunlaştıracağız. Bunları yoğunlaştırmak sureti ile, büyük bir mücadelemiz var olacak." şeklinde yapılan açıklamalar ile vatandaşlardan fahiş fiyatlardan korunması için gerekli olan çabanın gösterileceğine işaret edildi. 

Son olarak ise yakın zamanda yapılan 45 bin öğretmen atamalarından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan önceliğin gençlerin önünü açmak olduğu söyledi.