Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HAK-İŞ genel kurulunda son dakika asgari ücret, memur maaşı ve emekli aylığı ara zam müjdesi!

Seçim öncesi yoğun gündemi ve miting programı ile ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan HAK-İŞ Genel Kurulu kapsamında asgari ücret, emekli aylığı ve memur maaş zammı açıklaması yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HAK-İŞ genel kurulunda son dakika asgari ücret, memur maaşı ve emekli aylığı ara zam müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HAK-İŞ genel kurulunda son dakika asgari ücret, memur maaşı ve emekli aylığı ara zam müjdesi! 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi için sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen HAK-İŞ Genel Kurulu toplantısına katıldı. 

Genel Kurul'da seçim önü yapılacak olan açıklama tüm Türkiye tarafından beklenirken Erdoğan konuşmasına yapılacak olan seçimlere ilişkin değerlendirmeler ile başlarken tüm çalışanlardan kendilerine oy vermelerini istedi. Genel Kurulda toplanan kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan beklendiği üzere asgari ücret, emekli ve memur maaş zammı hakkında da açıklamalarda bulundu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA TEMMUZ 2023 ARA ZAM VE ENFLAYSON FARKI ZAMMI AÇIKLAMASI! 

Genel Kurul'da yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ücretler konusu en hassas olduğumuz konunun başında yer aldı. Biz göreve geldiğimizde asgari ücret 184 TL'ydi. Bugün asgari ücret ne kadar oldu. 8 bin 500 TL oldu. Dolar bazında bakarsak 400 dolar civarındadır. 

Muhalefetin diline doladığı benzin fiyatları üzerinden hesaplanırsa bugün asgari ücretle 410 litre benzin alınabiliyor. Reel olarak ta alım gücünü yükselttik. Kardeşlerim sadece asgari ücret örneği bile hükümetimizin işçisine, memuruna, asgari ücretli çalışana verdiği önemi göstermektedir. 

Yola çıkarken çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik ve bu sözümüzü hamdolsun bugüne kadar tuttuk. Toplumumuzun tüm kesiminin yanında olduk. Milletimizin tamamının artan refah payından yararlanmasını sağladık. 

En düşük emekli aylığını 7 bin 500 TL'ye yükseltirken seçim sonrasında meclisin açılması ile inşallah emekli aylığı 7 bin 500 TL üzerinde olan emeklilerimi de sevindireceğiz. 

En düşük kamu işçisi maaşını 12 bin liradan 21 bin TL üzerine çıkardık. Bu toplu sözleşmenin kamu işçileri ve kurumlarımıza tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Şimdi önümüzde memurların maaş düzenlemesi var. Yasaya göre memurların maaş artışı Ocak ve Temmuz ayında belirleniyor. Enflasyona ek refah payını biz getirdik. Bunu getirdik. Sene başında memurlara yüzde 13 refah payı ekleyerek yüzde 30 zam yapmış, en düşük memur maaşını reel olarak yüzde 136 artışla yaklaşık 12 bin liraya çıkarmıştık. 

Temmuz ayında en düşük memur maaşını en düşük kamu işçisinden az kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. En düşük memur maaşını 15 bin liraya çıkartacak, üzerine refah payı ve enflasyon ekleyeceğiz. En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak" diyerek rekor zammı açıkladı.