Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon ve kredi açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan önemli ekonomi mesajları geldi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada bir konuşma yaptı.
İhracatçılara dair takdir açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm ihracatçılarımız ile gurur duyuyorum. İhracatçılar milletimizin yüz akı ve övünç kaynağıdırlar. Bugün dünyanın en ücra köşesinde bile Türk malı damgalı ürünlerimiz varsa bunda en büyük pay ihracatçılarımızındır. Türkiye’nin potansiyelini değerlendirip ekonomiye omuz verdikleri için ihracatçılarımıza minnettarım.” dedi.
ENFLASYON TEK HANEYE DÜŞECEK
Enflasyon hakkında da net mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir süredir tüm dünya ile beraber başımızı ağrıtan enflasyon meselesi var. İnşallah enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşüreceğiz. Seçim belirsizliği ortadan kalktı ve artık bu konuda elimiz çok daha güçlendi. Yeni ekonomi kadromuzun ilk önceliği enflasyon meselesini çözüp tek haneleri rakamlara ulaşmaktır. Enflasyonda enerji yükünü Karadeniz gazı, Gabar petrolü, Akkuyu nükleer santrali ile en asgari seviyeye çekeceğiz.” ifadelerini kullandı.
YENİ İHRACAT HEDEFİ
Türkiye’nin ihracat hedefini de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bugüne kadar her zaman kendimizle yarıştık. Yaptığımızın daha iyisini yapmaya gayret ettik. İhracatımızı da bu yıl sonunda 265 milyar dolara, 2024 yılında ise 285 milyar dolara yükseltmek istiyoruz. 2028 yılı için ise Türkiye’nin ihracat hedefi 400 milyar dolar ve üstünü yakalamaktır. 2028 ihracat hedeflerimiz kapsamında ihracatımızdan yüzde 1,5 pay alan elektronik ihracatının payını yüzde 10'a çıkarmayı hedefliyoruz. Ülke ülke girişimlerimizi artıracağız. Çok dolaşacağız, dünyayı gezip onlarla birlikte neler yapacağımızı planlayacağız. Türkiye'nin son 21 yılda dış politikada attığı adımlar ihracatımızda da çarpan etkisi yapmıştır. Türkiye'nin diplomatik temsil ağı genişledikçe ihracatı da yukarı gitmiştir. Birbiriyle kavga eden hatta çatışan tarafları bile aynı çatı altında buluşturan ülke olmamız bizlere dış ticarette de avantajlar sunuyor.” şeklinde konuştu.
İHRACATÇIYA DAHA FAZLA KREDİ!
Kredi açıklaması da yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İhracatçımızın daha düşük maliyetli finansmana kavuşmasının hedeflerimize ulaşılmasını hızlandıracağını biliyoruz. Bunun için de Eximbank ile çalışmaya devam ediyoruz. Eximbank şu anda Türkiuye’de 16 bin ihracatçıyı destekliyor. Bu yıl Eximbank’ın KOBİ’lere sağladığı kredi hacmi yüzde 25,8’e yükselecektir.” dedi.