Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 60 ay vadeli ihtiyaç kredisi müjdesi! 1.186 TL taksitle 50.000 TL kredi başvuru ekranı açıldı

İhtiyaç kredisi paketlerinde en uygun faiz oranı ile öne çıkan kamu bankaları yeni destek kredisi paketi ile 60 ay vade sundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 60 ay vadeli ihtiyaç kredisi müjdesi! 1.186 TL taksitle 50.000 TL kredi başvuru ekranı açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 60 ay vadeli ihtiyaç kredisi müjdesi! 1.186 TL taksitle 50.000 TL kredi başvuru ekranı açıldı - Vatandaşın kara gün dostu olarak her kötü günde elini taşın altına koymaktan geri durmayan Vakıfbank bir kere daha devreye girdi. 

Kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara yeni destek kredisi müjdesi vermiş, 60 ay vadeli destek kredisi paketinin limitini 60 ay ve faiz oranını ise yüzde 0,99 olarak açıklamıştı. Söz konusu kredi paketinde kamu bankaları üzerinden başvuru ekranı açıldı. 

ISI YALITIM KREDİSİ NEDİR, KİMLER 60 AY VADELİ DESTEK KREDİSİ ÇEKEBİLİR?

BDDK tarafından yapılan yasal düzenleme ile ihtiyaç kredisi paketinde vade 36 ay ile sınırlandırılırken ısı yalıtım destek kredisi paketinde vade 60 ay olarak ilan edildi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank üzerinden verilecek olan kredi Yalıtım Sözleşmesini ibraz eden konut maliki gerçek kişi müşterilerimiz, daire başına 50.000 TL’ye kadar, 60 ay vade ve aylık %0,99 faiz oranı ile tahsis ücretli olarak kullandırılacak. Kredi sadece;

- Yalıtımlı pencere doğrama sistemleri, kapı ve çatı sistemleri

- Dış cephe mantolama ve konutun zemin, duvar ve tavanın ısı, su, ses ve/veya yangın yalıtımı amacı ile çekilebilecek. 

ISI YALITIM KREDİSİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

- Apartman /Site yönetimi bulunan konutlarınız için, apartman/site yönetimi tarafından oy çokluğuyla karar alınması ve Yönetim karar defterini Bankamıza ibraz ederek kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

- Apartman/Site yönetiminin bulunmadığı Konut nitelikli bağımsız bölümün Maliki olmanız halinde kredi başvurusu yapılabilirsiniz.

- Apartman/site yönetimi veya kat maliki ile yalıtım hizmeti alınacak Uygulayıcı Firma ile arasında yalıtım anlaşması yapmış olmanız gerekmektedir. (Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’nde yer alan Ek-9 belgesindeki formata uygun olarak) - Yalıtım hizmetinin faturasının / proforma faturasını Şubemize ibraz etmeniz sonrasında - Konutlarda Isı Yalıtımı Kredisini iki parça olarak kullanılabilirsiniz.

1) İlk etapta kat maliki olarak payınıza düşen yalıtım ücretinin %60’lık kısmı için,

2) Yalıtım işleminin tamamlanmasının ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Enerji Kimlik Belgesi (EKB) düzenlemek üzere yetkilendirilmiş şirketlerden en az C sınıfı Enerji Kimlik Belgesi’ni Bankamıza ibraz etmeniz sonrasında ise yalıtım ücretinin geri kalan %40’lık kısmı için kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Kredi başvurusu bu şartlarla sadece Halkbank şubeleri üzerinden kabul edilecek. Kredi onayı alan kişiler ilk etapta sözleşmenin ibrazı ile yüzde 60'lık bölümü, iş bitince de yüzde 40'lık bölümü çekebilecek.