Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nda EYT vaadi geldi!

2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ikinci tur seçim vaadi geldi.
Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nda EYT vaadi geldi!

Bu sene yürürlüğe giren EYT hakkında pek çok tartışmalı konu da peş peşe yaşanmıştı. Durum bu şekilde olunca da özellikle de EYT'den faydalanamayan kişiler tarafından mağduriyetler dile getirildi. Çalışma Bakanlığı tarafından bu konuda herhangi bir düzenlemenin yapılıp yapılmayacağının merak edildiği bu dönemde Kılıçdaroğlu bu konuda bir adaletsizliğin bulunduğunu ifade etti. 

BU ADALETSİZLİĞİ BİTİRECEĞİM! 

Yapılan açıklamalara göre kişilerin bu adaletsizlikten etkilenmemesi için çalışmaları iktidara gelince başlatılacağını ifade eden Kılıçdaroğlu "Sevgili halkım, meydanlarda, televizyonlarda, gazetelerde uygulanan ambargoyla milletimize ulaşmamız engelleniyor. Bu duvarı aşmak için EYT konusunda yapacaklarımızı anlatmak için kısa bir mesaj gönderdik. Ancak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yani BTK, bu kısa mesajımızı engelledi. Halkımızla buluşmamıza, size sesimizi duyurmamıza tahammül edemiyorlar.

O mesajda şunu söylemiştim: EYT’deki çifte standart son bulacak. 8 Eylül 1999’da sigortalı olan, emekliliğe hak kazanıyor ama 1 gün sonrasında sigortalı olan tam 17 yıl sonra emekli olabiliyor. EYT’deki bu adaletsizliği bitireceğim, vatanını seven sandığa gelsin." şeklindeki ifadeler ile kişileri sandığa davet etti.

Sosyal medya hesabından videolu şekilde yaptığı bu açıklamaya "Beni ister sevin ister sevmeyin, ama bu videomu herkese yayın, gösterin, anlatın. EYT’den hakkını alamayanların ve sebebi ne olursa olsun bu ülkede mağduriyet yaşayan kim varsa hakkını geri vereceğim" şeklinde bir not ekleyerek seçmenlere çağrıda bulundu.