Cripto Para Gönderiminde Dikkat Edilecek Hususlar

Kripto paralar tamamen sanal olarak var olan ve bu şekilde işlem gören paralar olduğu için kripto para gönderirken dikkat edilecekler oldukça fazladır.
Cripto Para Gönderiminde Dikkat Edilecek Hususlar

Öncelik güvenliği sağlamak ve sonra işlemi yapmaktır. Bu konuda bir kaç uyarıda bulunalım.

Kripto para birimleri için özel borsalar kurulmuştur ve buralarda işlem görür. Bu yüzden bilmediğiniz veya güvenilirliği kesin olmayan yerlerden işlem yapılmamalı. İşlem yapan ve ödeme kabul eden bazı şirketler mevcuttur.

Güvenlik Uyarıları

Paranızı güvende tutarak transfer yapmak için güvenilir bir siteden hesap açmalısınız. Yetkisiz sitelerden uzak durmaya gayret edin ve tamamen yasal sitelerden işlem yapın.

Diğer bir konu ise şifre güvenliğidir. Şifrenizi kimseyle paylaşmamak için hiç bir cihaza kaydetmeyin ve yazılı olarak taşımayın.

Gönderme Hızı Ve Para Kesintileri

Kripto para birimlerinde yapılan işlemler aslında alenidir. Kişisel bilgiler yer almasa da hesap numaraları yayınlanmaktadır. Yapılan tüm işlemler mining yapanlarca kayıt alınır. Bu kayıtlar tutulurken de ilk olarak yüksek tutarda olanlar kaydedilir.

İşlemler yapılırken ilk olarak yüksek meblağlı olan gönderme işlemlerinden başlanılmaktadır. Dolayısıyla sizler de coin göndermek istiyorsanız bu süreyi hesaplayarak daha önceden gönderme işlemi yapmalısınız.

Borsada yapılan işlemler için borsa ve madencilere cüzi miktarda komisyon kesilir. Borsa komisyonu %0,1 ile %0,5 arasında değişir. Bir de madencilere ücret kesilir. Kripto para gönderme işlemi yaparken bu hususları da nazara almalısınız.