Çok gizli zam geldi vatandaş farkına bile varmadı! Artık böyle olacak

Vatandaşlar artık duyurulan duyurulmayan pek çok zamma alışmış durumda. O ilden yeni bir zam haberi geldi. Ancak zam duyurulmazken, satılan ürünün gramajının düşürüldüğü öğrenildi. İşte detaylar..
Çok gizli zam geldi vatandaş farkına bile varmadı! Artık böyle olacak

Aktarılan son zam haberine göre yeni yıl içerisinde 250 gramı 10 TL’den satılan ekmeğe zam geldi. Ekmeğin fiyatı değişmezken, satılan ekmeğin gramajının düşürüldüğü öğrenildi. Yani vatandaşlar artık az miktarda ekmeği aynı fiyattan almaya başladı.

Bursa’da yeni yılla birlikte 250 gramlık ekmeğin satış fiyatı 10 TL olarak açıklandı. Bununla birlikte 15 Mayıs tarihinden itibaren 200 gramlık ekmeğin 10 TL’den satılacağı aktarıldı.

15 MAYIS’TA BİRARAYA GELDİLER

Ocak ayından bu yana Bursa’da ekmeğin satış fiyatı 10 TL olarak belirlenmişti. 250 gramlık ekmeği bu tarihe kadar 10 TL’den alan Bursalılara kötü haber verildi. Maliyetlerin hızlı bir şekilde artış göstermesi sonrasında Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni harekete geçirdi. 15 Mayıs’ta bir araya gelinen birlikte yeni bir karar alındı. Buna göre fiyat değişikliği olmasa da ekmeğin gramajının düşürülmesine karar verildi.

FİYAT SABİT GRAMAJ EKSİK

Alınan karara göre 15 Mayıs tarihine kadar 250 gramlık ekmek 10 TL olarak satılırken, artık bu tarihten sonra 200 gramlık ekmek 10 TL’den satılmaya başlandı.

Diğer yandan kepekli, çavdar, sarı ve tam buğday ekmeklerinin fiyatı 20 – 25 TL arasında sabit kalırken gramaj miktarı 400 gramdan 300 grama düşürüldü.

Trabzon ve köy ekmeğinin de fiyatı sabit kalırken gramın 700 gramdan 600 grama düştüğü öğrenildi. Diğer yandan roll ekmek ise 50 gramı 3,5 TL’den satılırken artık 4 TL’den satılıyor.

Maliyetlerin hızla artış göstermesi üreticileri zam kararı almaya doğru iterken, Bursa’da fiyatlar sabit kalırken ürünlerin gramajının düşürüldüğü öğrenildi. Son zamanlarda illerden gelen peş peşe zam kararı sonrasında Bursa’da yakın zamanda ekmeğe zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.