ÇOK BÜYÜK ZAM GELDİ Şu dakikadan itibaren almak isteyenler için geçerli yeni fiyat tarifesi açıklandı

Az önce gelen bir son dakika haberine göre çok büyük zam geldiği açıklandı. Artık şu dakikadan itibaren almak isteyen herkes için yeni zamlı fiyatlar açıklandı. Zamlı rakamları duyan vatandaşlar büyük şok yaşadı. İşte zamlı yeni fiyatları
ÇOK BÜYÜK ZAM GELDİ Şu dakikadan itibaren almak isteyenler için geçerli yeni fiyat tarifesi açıklandı

Aktarılan son zam haberinin detaylarına göre Et ve Süt Kurumu (ESK) et fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere yeni bir zam yaptı. Gelen zam sonrasında geçerli yeni fiyatlar da belli olmuş oldu.

Et fiyatlarına Kurban Bayramı öncesinde büyük zam geldi. Sabah saatlerinde et almak için ESK’ya giden vatandaşlar büyük şok yaşadı. Et fiyatlarına yüzde 25 oranında zam geldiği aktarıldı. Peki, zam sonrasında yeni fiyatlar ne oldu?

ET SATIŞ FİYATINA YÜZDE 25 ZAM

Et satış fiyatına yüzde 25 oranında zam geldiği açıklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet göstermeye devam eden ESK, et fiyatlarına zam yaptı. Konuya ilişkin Sözcü’nün aktardığı haberin detaylarına göre kıyma, bonfile, sığır biftek, kuşbaşı, tavuk kanadı, tavuk but, pirzola gibi pek çok kalemin fiyatı güncellendi.

ESK ÖNÜNDE KUYRUK OLUYORDU

Özellikle geliri düşük olan vatandaşların yanı sıra emekliler ESK önünde uzun kuyruklar oluşturuyordu. Fiyatlarının market ve kasaplara göre daha uygun olduğu ESK’da bugünden itibaren zamlı tarifesini uygulamaya koydu.

ETE YÜZDE 25 ZAM GELDİ

ESK’nın aktardığı yeni rakamlara göre kıyma fiyatı 279 TL'ye, kuşbaşı fiyatı 319 TL'ye, sığır bifteğin fiyatı 405 TL'ye, pirzolanın fiyatı 450 TL'ye, bonfilenin fiyatı 600 TL'ye, tavuk kanat fiyatı 138 TL'ye, tavuk but fiyatı 74 TL'ye, tavuk göğüs fiyatı 85 TL'ye, tavuk pirzola fiyatı 113 TL'ye yükseldi.

TÜRKİYE’DE ET TÜKETİMİ HIZLA DÜŞÜYOR

Türkiye İstatistik Kurumu’nun aktardığı verileri derleyen Eurostat, Türkiye’nin et tüketiminde Avrupa’da en son sırada olduğu gerçeğini açığa çıkardı. Açıklanan verilere göre AB ülkelerinin hemen hemen tamamında iki günde bir et, tavuk ya da balık tüketemeyen vatandaşların oranı 2022 yılında yüzde 8,3 oldu.

Türkiye ise iki günde bir et, tavuk ya da balık tüketmeyenlerin oranı ise yüzde 41,5 olarak açıklandı.