Çocuklu ailelere para dağıtılıyor! 7.200 TL devlet yardımı açıklandı!

Çocuklu aileler için nakit destek ödemeleri açıklaması yapıldı. Çocukları olan aileler başvuru yaparak aylık veya tek seferlik sosyal yardım alabiliyorlar. Çocuğu olanlara hangi ödemeler yapılıyor?
Çocuklu ailelere para dağıtılıyor! 7.200 TL devlet yardımı açıklandı!

Sosyal yardımlar ile alakalı olarak araştırmalar hız kazandı. İhtiyaç sahibi olan vatandaşların sayısı artınca nakit destek alabilmenin önemi de arttı. Bunun üzerine de vatandaşlara verilen sosyal yardımların neler olduğu öğrenilmek isteniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı en çok da çocuklu ailelere nakit destekler sağlıyor. Bu nakit desteklere dair sosyal yardım programları oldukça fazla sayıda bulunuyor. Bu sosyal yardımlara başvuranlar çocukları için nakit destek alabiliyorlar.

DOĞUM YARDIMI YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın en klasikleşmiş sosyal yardımlarından birisi de doğum yardımıdır. Bu sosyal yardımda ihtiyaç sahipliği de aranmıyor. Her vatandaş bu imkandan yararlanabilir. Bunun için başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru yapan kişilere 1. çocuk için 300 TL, 2. çocuk için 400 TL, 3. ve sonraki her bir çocuk için 600 TL tutarında doğum yardımı yapılıyor. Bu yardım tek seferlik olarak ödeniyor. Her bir çocuk için sadece bir defa bu imkandan yararlanılıyor.

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI YAPILIYOR

Aile Bakanlığı küçük yaşta çocukları olanların bu çocuklara bakım masraflarını desteklemek için bir sosyal yardım programı bulunuyor. 0-2 yaş aralığında çocukları olan ihtiyaç sahibi ailelere devlet destek oluyor. Ardı ardına çocuk sahibi olan ihtiyaç sahipleri bu imkandan yararlanıyorlar. Bu çerçevede ailelere aylık 400 TL’den olmak üzere yıllık 4.800 TL tutarında nakit destek sağlanıyor. Ödemeler ise iki ayda bir 800 TL şeklinde yapılıyor.

ANNE VEYA BABA VEFAT ETMİŞSE DEVLET PARA ÖDÜYOR

Çocukların anne veya babası vefat etmiş ise Aile Bakanlığı bu çocuklar için öksüz ve yetim yardımı ödemesi yapıyor. İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları bu imkandan yararlanıyorlar. Bu sosyal yardımı almaya hak eden çocuklara aylık 600 TL’den ödeme yapılıyor. Bu şekilde yıllık ödeme tutarı 7.200 TL’yi buluyor.

ENGELLİ ÇOCUĞU OLANLARA YARDIM YAPILIYOR

Aile Bakanlığı engelli çocuk sahibi ailelere de nakit destek sağlıyor. Bunun ödenebilmesi için o ailenin ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Ayrıca 18 yaşından küçük çocuğun en az yüzde 40 oranında engelli olması gerekiyor. Bu koşullar sağlanıyorsa Aile Bakanlığı her ay 2.797 TL tutarında nakit destek ödemesi yapıyor. Bu ödemeler kesintisiz olarak her ay ödeniyor.