Çocuk Parası Alma Şartları Neler?

Çocuk parası, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından sağlanan bir yardımdır. Çocuk parası, diğer desteklerin aksine her annenin yararlanabileceği bir haktır. Maddi durum şartı aranmadan, başvuru yapan ailelere çocuk parası verilmektedir.
Çocuk Parası Alma Şartları Neler?

Bu yardıma başvuru yapmak için E-Devlet sistemi üzerinden çocuk parası alma formunu doldurabilirsiniz.

Çocuk Parası Kimlere Verilir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, annelere destek amacıyla çocuk parası desteği vermektedir. Bu desteği almak için başvuru yapılması gerekir. Başvurular, E-devlet sistemi üzerinden online olarak yapılabilir. Başvuru yapan tüm annelere, çocuk parası desteği verilmektedir. Çocuk parası almak için maddi durumu gösteren belgeler sunmaya gerek yoktur. Bakanlık, maddi durumu fark etmeden her anne için bu desteği vermektedir.

Çocuk Parası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çocuk parası desteği, doğrudan anneye verilen bir yardımdır. Bu nedenle başvurular, anne tarafından yapılmalıdır. Başvuru yapmak için herhangi bir kuruma gitmeden E-devlet sistemini kullanabilirsiniz. Sistem üzerinden başvuru yapmanız için PTT kurumlarından şifre almanız gerekmektedir. Elektronik imza kullanarak da giriş yapabilir, çocuk parası başvurusu ekranını açabilirsiniz.

E-devlet sistemine giriş yaptığınızda arama çubuğuna çocuk parası yazarak çıkan ekranda form doldurabilirsiniz. Sosyal Hizmetler yardımları arasında yer alan bu yardımlar, online başvurular yapılması ardından verilir. Yardım parası almanız için kurumlara belge teslim etmeniz veya şahsen müracaat etmeniz zorunlu değildir. Sosyal Yardımlaşma Vakfı sayfasını açtığınızda, yardım desteği hakkında bilgilendirme metnini görebilirsiniz.

Çocuk Parası Sorgulama

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilecek olan çocuk parası, diğer vakıf yardımlarının aksine her anneye verilir. Vakıftan destek almak için maddi yetersizlik belgesi sunulmasına gerek yoktur. Bu yardımı almak için annelerin online olarak E-devlet üzerinden başvuru yapması yeterlidir. İlk çocuğa 300 TL, ikinci çocuğa 400 TL yardım parası verilmektedir.

Başvuruda bulunduktan sonra yardım alıp almadığınızı da online olarak takip edebilirsiniz. Çocuk parası başvuruları, ortalama 1 hafta içerisinde değerlendirilir ve sonuçlar E-devlet sistemine düşer. Sisteme giriş yaparak çocuk parası başvurusu sorgulama ekranını açabilir, aldığınız desteğin detaylarını görebilirsiniz.