Cevdet Yılmaz yıl sonunda enflasyonun ne kadar olacağını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yıl sonunda enflasyonun hangi seviyelerde olacağını açıklayarak son dönemlerde tartışma konusu olan borsada işlem vergisi hakkında konuştu.
Cevdet Yılmaz yıl sonunda enflasyonun ne kadar olacağını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ekonomi ile alakalı olarak önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye ekonomisinin hedefleri doğrultusunda güçlenmeye devam ettiğini belirten Cevdet Yılmaz çok önemli aşamaların geçildiğini söyledi.

BORSADA İŞLEM VERGİSİ

Borsada konulması beklenen işlem vergisi hakkında bilgi veren Cevdet Yılmaz, “Yapılacak olan vergi düzenlemeleri enflasyonu artırıcı değil kayıt dışını azaltacak nitelikte olacak. Bu konuda çok spekülasyon yapılıyor. Yetkililerden açıklama gelmeden bunlara itibar edilmemesi lazım. Borsada yapılacak olan işlemler üzerinden cüzi bir vergi konulması tartışılıyor. Kesinlikle borsa kazançları üzerinden yeni bir vergilendirme olmayacak. Sadece işlem başı 10 binde 1 işlem vergisi olur mu şeklinde bir tartışma var.” dedi.

ENFLASYONDA YIL SONU BEKLENTİSİ

Enflasyon hakkında da konuşan Cevdet yılmaz, “Enflasyon ile mücadelede geçiş dönemini güçlendirecek adımlar attık. Mayıs ayından sonra enflasyon düşecek dedik. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında da enflasyon düşmeye devam edecek. Enflasyon tahminlerimize göre yıl sonunda yüzde 38’ler seviyesine gelecek. 2025 yılında ise yüzde 10’un altına düşmüş enflasyon göreceğiz. Buna dair programımızı yaptık ve onu uyguluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisinin iyi bir yolda olduğunu belirten Cevdet Yılmaz, “Bugün baktığımızda Merkez Bankası’nın rezervleri her geçen gün artıyor. Risk primi konusunda da çok önemli aşamalar kat ettik. Kredi notumuz da güçlenmeye başladı ve bu devam da edecek. Bir program dahilinde enflasyondan da kurtuluyoruz. KKM meselesi vardı. Bu geçici bir uygulamaydı ve o dönem görevini yaptı. Artık aşama aşama KKM’den de kurtuluyoruz. Ekonomide yüklerimizi atıp önümüze bakıyoruz.” şeklinde konuştu.