Cevdet Yılmaz açıkladı! Borsada işlem vergisi alınacak mı?

Borsa yatırımcıları son günlerde sıklıkla vergi araştırması yapıyor. Borsada işlem vergisi alınıp alınmayacağı merak edilenler arasında yer alırken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi.
Cevdet Yılmaz açıkladı! Borsada işlem vergisi alınacak mı?

Türkiye'de son dönemin en popüler yatırım aracı borsa oldu. Halka arzlar sıkı sıkıya takip edilirken borsa ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenlerin işlem vergisi hakkında merak ettikleri de arttı. ''Borsada işlem vergisi alınacak mı?'' sorusu gündemin önemli konu başlığı arasında yer alırken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Borsada işlem vergisindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Depremin etkileriyle önemli bir bütçe ve cari açık olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Enflasyon yıl sonunda yüzde 38'e inecek" dedi. Piyasada güçlü bir toparlanma olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, borsada işlem vergisine dair merak edilenleri yanıtladı.

CEVDET YILMAZ'DAN BORSADA İŞLEM VERGİSİ AÇIKLAMASI

Kur Korumalı Mevduat'ın (KKM) başından itibaren geçici bir düzenleme olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz "Görevini yaptı, artık adım adım oradan çıkıyoruz" dedi.

cevdet-yilmaz-acikladi-borsada-islem-vergisi-alinacak-mi.jpg

Borsada kazançtan vergi alınmayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Borsa işlemleri üzerinden cüzi bir bedel alma, on binde 1-2 olur mu tartışması yapılıyor" ifadelerine yer vererek borsada kazançlar üzerinden bir vergi alınmayacağını belirtti. Konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığından açıklama bekleniyor.