Cep telefonuyla bunu yapan herkese 1.506 TL ödeme zorunluluğu getirildi

Akıllı telefonlar artık hayatımızın hemen hemen her alanında aktif bir şekilde kullanılıyor. Bu kapsamda önemli bir duyuru yapıldı. Cep telefonuyla bunu yapanlar 1.506 TL ödemek zorunda kalacak! İşte detaylar
Cep telefonuyla bunu yapan herkese 1.506 TL ödeme zorunluluğu getirildi

Günümüzde milyonlarca kişi trafikte ne yazık ki cep telefonu kullanıyor. Trafik kazalarının en üyük sebebi olarak gösterilen telefon kullanımı için ödenecek ceza miktarı da yılbaşında arttı. Sürücülerin trafikte cep telefonu kullanmasını engellemek için 2024 trafik cezaları da güncellenmişti.

SÜRÜCÜLER AMAN DİKKAT

Trafiğe çıkan sürücülerin kazasız bir sürüş deneyimi yaşamasının yanı sıra can ve mal güvenliğini koruması için trafik cezaları her yıl artış gösteriyor. Trafik ekipleri de düzenli olarak belirlenen noktalarda deneyim yaparak, sürücülerin kurallara uymasını sağlıyor. Uymayanlara ise ihlal edilen kurallara göre cezalar kesiliyor.

TRAFİKTE TELEFON KULLANANLAR YANDI

Trafikte seyir halinde ilerlerken telefonla konuşmanın cezası belli oldu. Sürücülerin hem kendi güvenliğini, hem diğer sürücülerin güvenliğini hem de yayaların güvenliğini sağlayabilmesi için trafikte seyir halindeyken telefon kullanmaması gerekiyor. Ancak ne yazık ki günümüzde pek çok sürücü bu durumu çok fazla dikkate almadan trafikte ilerlerken telefonla ilgilenmeye devam ediyor.

Sürücülerin dikkatini dağıtan ve konsantrasyonunu bozan bu durum karşısında ekipler denetimlerini artırıyor.

CEZALAR HER YIL ARTIYOR

Bunu engelleyebilmek adına trafik cezaları da her yılın sonunda Resmi Gazete’de yayımlanan yeniden değerleme oranına göre artış gösteriyor. Son olarak 2023 yılının sonunda alınan karara göre trafik cezaları da yüksek oranda artış gösterdi.

Sürücülerin en sık ihlal ettiği kuralların başında gelen araçta cep telefonu kullanma durumu sebebi ile 1.506 TL tutarında ceza kesiliyor. Seyir halinde cep telefonu ile konuşma, trafikte ilerlerken telefonda oynarken ekipler tarafından ceza yememek için trafik kurallarına uygun olarak seyahat etmek gerekiyor. 1.506 TL tutarındaki trafik cezasının yanı sıra ehliyetinize ceza puanı da eklenebilir.