Çalışma Bakanı Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması son dakika! Ara zam kararı

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'dan son dakika asgari ücrete ara zam açıklaması geldi. İşveren kesimi kadar çalışan kesimin de merak ettiği asgari ücrete ara zam açıklamasına ilişkin son dakika gelişmeleri haberimizde!
Çalışma Bakanı Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması son dakika! Ara zam kararı

Milyonlarca çalışan gözlerini temmuz ayında asgari ücrete zam gelir mi? sorusuna cevap vermek için bakanlığa çevirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete ek zam kararı için çok net bir açıklama yaptı. İşte detaylar..

Enflasyonun istenilen seviyeye gelmemesi üzerine pek çok kişi asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan beklenen asgari ücrete ara zam duyurusu geldi. Asgari ücrete ek zam gelecek mi? milyonların umutlarını suya düşüren o açıklama ..

KAPILARI KAPATTI

Bakan Işıkhan, bugün AK Parti Grup Toplantısı’ndaydı. Burada toplantı öncesinde gazetecilere önemli açıklamalarda bulunarak asgari ücrete ek zam olmayacağını net bir şekilde ifade etti. Ekonomik verilerin iyiye gittiğini söyleyen Işıkhan, asgari ücrette ara zamma kapıları kapattı.

Ülkemizdeki çalışanların neredeyse yarısından fazlası geçimini asgari ücretle sağlamaya çalışıyor. Yılbaşında asgari ücret 14 bin TL civarından 17 bin TL’ye çıkartılmıştı. O dönemde yapılan açıklamada asgari ücrete ara zam gelmeyeceği sadece tek zam yapılacağı net bir şekilde ifade edilmişti. Ancak son dönemlerde ortaya çıkan ara zam yapılacak mı? sorusu çalışanları heyecanlandırmıştı.

Bakan Işıkhan, asgari ücrete ara zam konusuna ilişkin bugün net olarak, “Ekonomik veriler iyiye gidiyor, asgari ücrete ek zam olmayacak” dedi.

EMEKLİYE REPAYI PAYI SÜRPRİZİ

Basın mensuplarının asgari ücret sorusuna ek olarak yönelttikleri emekliye refah payı sorusu için de açıklama yapan Bakan Işıkhan, şu anda net bir şey söylemek için çok erken olduğu ve Temmuz ayının beklenmesi gerektiğini, ““Her şey için çok erken. Temmuz ayını bekleyelim.” dedi.

Bakanın yaptığı bu açıklama sonrasında asgari ücretliler için ara zam konusu kapatılırken, emekliler için heyecanlı bekleyiş başladı.