Bu rakamı ne memur ne emekli alabildi! Asgari ücretliye promosyon dopingi tam 50.000 TL ek ödeme

Asgari ücretliye son dakika promosyon müjdesi! Maaşını bankadan çekene 50.000 TL ballı kaymaklı ek ödeme için ilk adım atıldı.
Bu rakamı ne memur ne emekli alabildi! Asgari ücretliye promosyon dopingi tam 50.000 TL ek ödeme

Bu rakamı ne memur ne emekli alabildi! Asgari ücretliye promosyon dopingi tam 50.000 TL ek ödeme - Milyonlarca memur ve emeklinin bankalarla promosyon pazarlığı tüm hızı ile devam ederken özel sektör çalışanlarını heyecanlandıran bir son dakika gelişmesi yaşandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından meclise sunulan kanun teklifi bir kere daha gündeme gelirken özel sektörde çalışan ve maaşını bankadan alan herkese promosyon alma imkanı ortaya çıktı. Özgür Özel, Kasım 2022'de Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Özel sektör çalışanlarının maaşı için şirket, bankayla anlaşma yapıyor; ancak parayı şirket alıyor. Teklifimiz odur ki, aradan şirketi çıkartıyoruz. Maaşı bankadan yatan herkes bankadan promosyonunu da alacak." ifadelerini kullanmıştı.

ASGARİ ÜCRETLİLER, ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI 50.00 TL PROMOSYON MÜJDESİ!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına kurultayda aday olarak çıkan ve seçimi kazanan Özgür Özel yeni CHP Genel Başkanı olarak koltuğa oturma hakkı kazanmıştı. Özgür Özel'in seçilmesinin ardından meclise vermiş olduğu kanun teklifi bir kere daha gündeme geldi.

Özel meclise sunduğu kanun teklifi ile özel sektörde çalışan herkesin asgari ücretli olup olmadığına bakılmaksızın bankadan maaş alma şartı ile promosyon almasını talep etmişti. Konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında Özel "Bir kanun çıkaracaksınız özel sektörün promosyonunu güvence altına alacaksınız. Banka parayı vermeye hazır mı hazır, maaş ödeniyor mu ödeniyor, banka ödüyor bu kadar insan promosyon alsa, bir aylık kirasını çıkarsa az nefes alsa fena mı? Ama yapmıyorlar, uğraşacağız" ifadelerine yer vermişti.

Düzenleme için Özel'in bir kere daha harekete geçmesi beklenirken kanun teklifinin yasalaşması durumunda bankalardan ödenen promosyon rakamının 50 bin liraya ulaşabileceği ifade edildi. Özel sektör çalışanları ve asgari ücretli çalışanlar Temmuz ayında ara zam yapılmayacağı için düzenlemenin mutlaka bu tarihe kadar çıkartılmasını talep ettiler. Gözler mecliste olacak...