Bu 100 TL servet değerinde! Hemen cüzdanlara kumbaralara bakın büyük piyango size vurmuş olabilir

Basım hatası olan 100 TL servet değerinde çıktı. Hemen kontrol edin sizde de olabilir.
Bu 100 TL servet değerinde! Hemen cüzdanlara kumbaralara bakın büyük piyango size vurmuş olabilir

Bu 100 TL servet değerinde! Hemen cüzdanlara kumbaralara bakın büyük piyango size vurmuş olabilir - Para koleksiyoncuları hatalı basım paraların peşine düşerken son dönemde hatalı basım 100 TL sayısında yaşanan artış dikkat çekmişti. 

Aslında pek çok kişinin cebinde olan banknotlar üzerinde basım hatası olduğu belirtilirken bu hatanın nadirliğine göre paraların değerinin arttığı ortaya çıktı. Bankamatikten para çeken bir vatandaşın fark ettiği basım hatası ile 100 TL'nin değeri 200 bin TL'ye çıktı. 

BASIM HATASI OLAN 100 TL REKOR FİYATLA SATIŞTA! 

Benzer bir olay Kahramanmaraş'ta yaşandı. Kahramanmaraş'ta yaşayan vatandaş bankamatikten çektiği 100 TL'nin bir sıfırının eksik olduğunu fark etti. Bunun üzerine vatandaş ilk etapta paranın önce sahte olduğunu sandı. Ancak sonra internet üzerinden konuyu araştırınca parasının aslında son derece değerli olduğunu fark etti. 

Parayı çeken vatandaş yaptığı açıklamasında “Parayı sayarken 100 liralık bir banknotun sıfır rakamının olmadığını fark ettim. Çocuklarım internetten araştırdıklarında hatalı banknotların yüksek meblağlara satıldığını görmüşler. Ayrıca bir arkadaşım da beni ‘Dikkat et, elindeki para çok değerli, yüksek fiyatlara satıyorlar’ şeklinde uyarınca elimdeki paranın değerli olduğunu anladım” diyerek parasını internetten satışa çıkarma kararı aldığını söyledi. 

Parasını internetten satma kararı aldığını belirten H.T. “Ben de değerinde bir teklif gelirse parayı satmak isterim. Yoksa da parayı evde bekletirim, muhafaza ederim. Çocuklarıma bir hatıra olarak kalır. İnternette 75 bin-200 bin lira arasında değer biçmişler. Fakat fiyatı o kadar eder mi bilmiyorum. Hoşumuza giden bir fiyat veren olursa satarım" diyerek yüksek bir teklif gelene kadar parasını elinde tutmaya devam edeceğini söyledi.