Borsa Riskleri Nelerdir, Nasıl Önlenir?

Borsa oyun veya kumar olmayıp bir ticaret işlemidir ve borsa riskleri bulunması da ticaretin doğasından kaynaklanmaktadır.
Borsa Riskleri Nelerdir, Nasıl Önlenir?

Bu riskler arasında hem ulusal hem de küresel birtakım faktörler bulunmaktadır. Bunları başlıca sıralayacak olursak enflasyon, faiz oranları, siyasi riskler, ekonomik kriz, yatırım yapılan şirketin taşıdığı riskler gibi birbirinden farklı birçok risk bulunmaktadır. Bu riskler yatırım yaptığınız hissenin değer kaybetmesi şeklinde karşınıza çıkmaktadır. Eğer bu riskleri iyi bir şekilde bilirseniz bu durumda yatırımınızı buna göre yapabilir ve sermayenizi daha da çok artırabilirsiniz.

Riskler Nasıl Önlenir?

Riskleri önlemenin veyahut da hedefi küçültmenin en iyi yöntemlerinden birisi yatırımlarınızı sadece bir yatırım aracına bağlamamaktır. Böylelikle yatırım yaptığınız bir emtia değer kaybederken diğeri kazanabilir ve bu sayede başlangıç noktasında tutunabilirsiniz.

Borsa risklerini önlemenin yolları arasından bir diğeri ise opsiyon ve Swap gibi sözleşmeler yaparak olumsuz fiyat değişikliklerinden korunmanızı sağlamaktır. Bunun yanı sıra alım-satım emirleri vererek fiyatların daha fazla kontrolünüzden çıkmasını engelleyebilirsiniz.

Diğer önemli husus ise kendinize özel strateji belirlemenizdir. Eğer başkalarının fikirleriyle hareket ederseniz bu durumda kaybedenler sizler olursunuz. Zira bu kişilerin spekülasyon yapıp yapmadığından emin olamazsınız.

Son olarak belirtmek gerekir ki borsaya girmeden önce iyi bir borsa eğitimi almanızda fayda bulunmaktadır. Bu sayede çok daha başarılı olabilir ve kazanç miktarlarınızı da bir hayli fazla artırabilirsiniz.