Borçlarınız yapılandırılıyor! 36'dan 48'e çıkarılacak!

Mecliste gündeme gelecek konular arasında en çok dikkat çekenlerden birisi de borç yapılandırma oldu. Meclise 28 Şubat sonrasında gelecek borç yapılandırma düzenlemesinde depremzedelere yönelik yeni düzenlemelerin de yer alacağı belirtildi.
Borçlarınız yapılandırılıyor! 36'dan 48'e çıkarılacak!

Kahramanmaraş merkezli depremin meydana gelmesinin ardından deprem bölgesinde OHAL ilan edilmiş ve mecliste yer alan çalışmalar 28 Şubat tarihinde dek askıya alınmıştı. Özellikle de milyonları yakından ilgilendiren EYT gibi konu başlıklarının mecliste çalışması da 28 Şubat'a kadar ertelenmişti. 28 Şubat tarihinde yeniden çalışmalarına başlayacak olan mecliste yeni bir konu gündeme geldi. Milyonlarca vatandaş borçlarının yapılandırılmasına yönelik açıklamaları yakından takip etmeye devam ederken detaylar ve son gelişmeler merak konusu oldu. 

Mecliste gündeme gelecek konular arasında en çok dikkat çekenlerden birisi de borç yapılandırma oldu. Meclise 28 Şubat sonrasında gelecek borç yapılandırma düzenlemesinde depremzedelere yönelik yeni düzenlemelerin de yer alacağı belirtildi. Meclise sunulacak borç yapılandırma ile ilgili hangi borçların yapılandırılacağı da merak edildi. 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem meclisteki milletvekillerinin de deprem bölgesinde olması nedeniyle çalışmalar mecliste 28 Şubat tarihine kadar ertelenmişti. 

BORÇ YAPILANDIRMA NE ZAMAN GELECEK?

Yapılan son açıklamalar ve gelişmeler doğrultusunda borçların yapılandırması paketine depremzedelere yönelik yeni düzenlemelerin de ekleneceği konuşulmaya başlandı. Deprem bölgesinde yaşayan depremzedelerin veraset ve intikal vergisinden muaf tutulacağı belirtilirken ayrıca bölgedeki işverenlerinde çalışanlarına yapacağı en fazla 50 bin TL tutarındaki nakdi yardımlar vergi ve sigorta priminden istisna tutulacağı açıklaması geldi. Tüm bunların yanı sıre depremzede vatandaşlara araç muayenelerini de yaptırmaları için 8 Mayıs tarihine kadar süre tanınacağı açıklandı. 

BORÇ YAPILANDIRMA HANGİ BORÇLARI KAPSAYACAK?

Meclise sunulan borçların yapılandırılması kapsamında yer alan yapılandırılacak borçların hangisi olduğu merak edilirken borç yapılandırma paketiyle borçların yeniden yapılandırılması noktasında yapılandırılması kapsamında yer alacak borçlar şu şekilde yer aldı;

  • Trafik,
  • askerlik,
  • nüfus,
  • köprü,
  • otoyol kaçak geçiş cezaları
  • hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli ve idari para cezaları,
  • öğrenim kredisi borçları
  • destekleme primi borçlarının

Düzenlemenin 31 Aralık 2022 yılı öncesini kapsadığı belirtilirken aynı zamanda daha önce yapılandırmalara konulan 36 ay vade yeni düzenlemeyle 48 aya yani 4 yıla kadar çıkarılacağı belirtildi. konuyla ilgili bir açıklama geldiğinde anında haberdar olmak için usakhaber.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız.