Bolu ve Samsun'da Ramazan pidesi 10 lira oldu

Türkiye'de Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala sofraların vazgeçilmezi olan Ramazan pidesinin fiyat tarifeleri belli oldu.
Bolu ve Samsun'da Ramazan pidesi 10 lira oldu

Bolu ve Samsun'da Ramazan pidesi 10 lira oldu - Türkiye'de Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala sofraların vazgeçilmezi olan Ramazan pidesinin fiyat tarifeleri belli oldu. Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler yeni fiyat tarifelerine dair açıklamalarda bulundu.

Yeni imzalanan tarifeyle birlikte sade pidenin de bu yıl ki fiyatı da 10 lira olarak belirlendi.

320 GRAM SADE PİDE 10 LİRA OLDU

Pide fiyat tarifeleriyle ilgili de Hacı Eyüb Güler, "Geçen sene pidemiz 6 liraydı. Bu sene 10 lira olarak uygun gördük. Gramajını da 320 gram olarak belirledik. Fiyat olarak yüzde 40 zam olmuş oluyor. Geçen seneden beridir Türkiye’de un, susam, maya ve işçilik ücretleri çok değişti. Biz de Ramazan ayı fazla zam olmasın diye uğraştık. Yapabileceğimiz en makul ölçüde fiyatları belirledik. Samsun’da artık 320 gramlık pidenin fiyatı artık 10 liradır." ifadelerine yer verildi.

Fiyat tarifelerinin uygulanmasıyla birlikte de 320 gram pideler de 10 liradan satışa sunulacak. Bu süreçte yumurtalı pide 12, yumurtalı susamlı pideler de 12,5 TL olarak satışa sunuldu.

BOLUDA PİDE FİYATI 10 LİRA OLDU

Ramazan pidesine zam yapan şehirlerden birisi Bolu oldu. Bolu'da geçtiğimiz yıl 350 gramı 7,5 TL'den satılan Ramazan pidesi bu yıl da 325 gramı 10 TL'den tüketicilerle buluşacak. Konu ile ilgili de Fırıncı Murat Gelturan, "Bu işletmenin sahibiyim. Geçen sene fiyat 7,5 liraydı. Bu seneki durum belli. Her şey zamlı. Ramazan pidesinin 10 lira olması bence normal. Geçen sene uygundu aslında fiyatlar. Bu sene maliyet fiyatına vereceğiz. Ramazanın ilk günü biz pide yapmaya başlayacağız. Günden güne Ramazan pidesi sayısı değişiyor. Bir gün 200 pide yaparsın bir gün 300 pide yaparsın" dedi.