Bitcoin Kurucusundan Gizemli Mesaj

Yakın zamanda bir internet adresinin Bitcoin’in gerçek kimliği tam olarak tespit edilemeyen yaratıcısı Satoshi Nakamoto ile bağlantısı olduğu düşünülüyor. Site üzerinde Nakamoto’nun ağzından yazılmış bir metin bulunuyor.
Bitcoin Kurucusundan Gizemli Mesaj

2008 tarihinde Bitcoin parası hayata geçirmiş olan ve açık kaynak şeklinde tüm dünya ile başlatıp kripto para dönemini başlatmış olan Satoshi Nakamoto, kimliği tam olarak bilinmeyen birisidir. Geçtiğimiz günlerde ise kendisiyle bağlantısı olduğundan şüphe edilen bir internet sitesi açıldı. Yakın zamanda açılan bu internet sitesinde kullanıcıları kısa bir metin karşılamaktadır.

Site üzerinde 21 sayfalık bir PDF dosyası yer alıyor. İnternet adresinde Nakamoto’nun gizlediği bir mesajda söz konusu hikayenin bulunacağı kitabın adı beliriyor. Bu mesaj, Nakamoto tarafından kriptogramla korunmaya devam ediyor.

Gizli Bulmaca

Bulmacanın çözümüyle ortaya çıkarılan kriptogramın cevabı ise “honne and tatemae” olarak gözüküyor. Bu söz öbeği ile Nakamoto, kimliğini gizlemek istemediğini, ancak kamusal alanlar içerisinde bunu yapmak zorunda olduğunu açıklıyor.

Satoshi Nakamoto’nun kim olduğu konusunda günümüze kadar çeşitli teoriler ortaya çıkarılmıştır. Hiç bir zaman onun kim olduğu net bir şekilde bilmiyor. İnternet adresi üzerinde geçen metinde kitabın çıkıp çıkmayacağına dair bir garanti verilmiyor. İnsanların pek çok şeyi merak etmeleri, bu kimliğin açığa çıkması konusunda yeterli olmadığı düşünülüyor. Eğer internet adresi üzerinde gerçekten de Nakamoto tarafından yayınlanıyorsa, verilmek istenen mesajların çözümlenmesi vakit alacağına benziyor. Bloomberg sitenin Nakamoto’nun kendisi aracılığı ile yayınlanıp yayınlanmadığı konusunda net bilgilere hala ulaşmaya çalışıyor. Temmuz ayında aynı internet sitesi üzerinden Satohi Nakamoto konusunda merak edilenlerin açıklanacağı bir kitap ortaya çıkabilir. Tüm dünyanın gözü artık bu sitede üzerinde bulunuyor ve kişinin Satohi Nakamoto olup olmadığı merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir