Biraz önce resmi açıklama geldi! Akaryakıt fiyatlarına devasa zam geldi o tarihte pompaya yansıyacak

Türkiye'de brent petrol varil fiyatının yüzde 15'e varan değer kaybı sonrasında benzine indirim beklentisi geri çekildi.
Biraz önce resmi açıklama geldi! Akaryakıt fiyatlarına devasa zam geldi o tarihte pompaya yansıyacak

Biraz önce resmi açıklama geldi! Akaryakıt fiyatlarına devasa zam geldi o tarihte pompaya yansıyacak - Türkiye'de brent petrol varil fiyatının yüzde 15'e varan değer kaybı sonrasında benzine indirim beklentisi geri çekildi. Akaryakıta sabah erken saatlerden itibaren tekrar indirim gelmesi beklenirken tam tersine Türkiye Petrol Rarifenerileri Anonim Şirketi (TÜPRAŞ) ile Star Rafineri AŞ'nin rafineri çıkış fiyatlarını da artırması üzerine akaryakıtta dağıtım firmalarının da zam için düğmeye bastığı işaret edildi.

Uşak Gündem'in edindiği bilgiler doğrultusunda da benzinin litre fiyatına 86 kuruş zam geleceği belirtildi.

Zam tarihi için 27 Mart'ı 28 Mart'a bağlayan Salı günü saat 00:01 itibariyle geçerli olacağı ifade edildi. Yaşanacak bu zamlı tarife ile birlikte de İstanbul'un Avrupa yakasında benzinin litre fiyatı 20,56 TL'den 21,42 TL'ye yükselecek.

BENZİN 22 TL'YE YAKLAŞTI

Türkiye'de benzin litresi İstanbul Anadolu yakasında 21,42 TL'den, Ankaa'da 21,79 TL'den ve İzmir'de ise 21,80 TL'den satılacağı belirtiliyor.

Akaryakıt dağıtım şirketleri de bayilere tebliğ etmiş olduğu zamlı tarifelerinde ki zam tutarlarının petrol fiyatlarının da seyrine bağlı olarak artarak azalabileceğini ifade etti.

Ülke geneli motorin ve otogaz olarak bilinen sıvılaştırılmış petrol gazı LPG fiyatlarında herhangi bir değişiklik beklenmediği ifade edilirken; 21 Mart tarihi itibariyle de 84 kuruş zam yapılan motorin litre fiyatı 20 TL'yi geçirken bazı şehirlerde ise motorin litre fiyatıda 21 TL'yi aşarak 22 TL'ye doğru yaklaşacak.