Binlerce öğrenci için duyuruldu! O kentlerdeki öğrencilere burs verilecek

Ülkemizi derin bir yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bir dizi karar alındı. Büyük yıkımdan 11 il etkilenirken binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Son yapılan açıklama ile anne-babası vefat eden öğrencilere burs haberi geldi.
Binlerce öğrenci için duyuruldu! O kentlerdeki öğrencilere burs verilecek

Binlerce öğrenci için duyuruldu! O kentlerdeki öğrencilere burs verilecek - Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelerek 11 ilde yıkıma neden olan depremde yapı stok zayıflığı ortaya çıktı. Yaşanan büyük yıkım 'Yüzyılın Felaketi' olarak adlandırılırken binlerce ev yıkıldı ve binlerce vatandaşımız da o enkazlarda hayatını kaybetti. Deprem bölgelerinde yaralar sarılmaya çalışılırken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den kritik bir açıklama geldi. 

ÖĞRENCİLERE BURS VERİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Eğitim Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne dair sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanı Özer tarafından yapılan açıklamada, ''Depremden etkilenen illerimizdeki anne veya babası ya da vasisi vefat eden okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerimize 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonuna kadar burs vereceğiz.'' ifadeleri yer aldı. Yayımlanan kararnamede OHAL ilan edilen illerde depremden etkilenen vatandaşlara, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okul ve kurumlar ile bunlara bağlı döner sermayeli işletmeler tarafından sunulan yemek, konaklama, temizlik ve diğer hizmetler ücretsiz verilecek. Bu giderler Millî Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Söz konusu karar kapsamında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen illerde annesi, babası ya da vasisi vefat eden okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonuna kadar burs vereceklerini açıkladı.

BURSLARIN KESİLMEYECEĞİ BİLDİRİLDİ

OHAL bölgesindeki illerde İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun kapsamında burslu olarak okuyan öğrencilerin okul pansiyonlarında parasız yatılılığa yerleştirilmeleri veya özel öğretim kuramlarına nakil olmaları halinde bu kapsamda ödenen bursları, 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonuna kadar kesilmeyecek. Milli Eğitim Bakanı Özer, çocukların eğitim süreçlerinde her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini belirttiği açıklamasında ''Elimizden geldiğince deprem yaralarını sarmak için çalışmaya devam edeceğiz. Depremde hayatını kaybeden canlarımızın emanetlerini, yavrularımızı geleceğimizin teminatı olarak en iyi şekilde yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.