Benzinde dev indirim kesinleşti! İstanbul, Ankara, İzmir, Uşak yeni benzin fiyatları!

Akaryakıt fiyatları ile alakalı olarak yeni indirim haberi geldi. Benzinin litre fiyatına indirim yapılacağı belirtilmişti. Akşam saatlerinde bu indirimin tutarı kesinleşti. Benzin fiyatlarına ne kadar indirim yapılacak?
Benzinde dev indirim kesinleşti! İstanbul, Ankara, İzmir, Uşak yeni benzin fiyatları!

Türkiye’de akaryakıt fiyatları ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanırken benzin fiyatlarına indirim yapılacağına dair iddia kesinleşti. Akaryakıt fiyatlarına son dönemlerde gelen yoğun zamlar araç sahiplerinin tepkisine neden olurken şimdi ise indirim haberi geldi. Benzin fiyatına yapılacak olan indirimin tutarı da kesinleşti. Benzinde ne kadar indirim yapılacak?

BENZİN FİYATI DÜŞÜYOR!

Akaryakıt sektörü kaynakları tarafından verilen bilgilere göre dün maliyet hesaplaması yapılmış ve benzinin litre fiyatına 1,15 TL indirim yapılması gerektiği bildirilmişti. Bugün hem petrol fiyatlarının değişimi hem de dolar kurunun etkisi ile beraber yeni bir maliyet hesaplaması yapıldı. Bu yeni hesaplamada ise benzine yapılacak olan indirimin tutarı yükseltildi. Benzin indirimi kesinleşirken fiyatlarda litre başı 1,94 TL tutarında indirim uygulanacak.

BU GECE YENİ FİYATLARLA SATIŞLAR BAŞLAYACAK!

Benzin fiyatlarına yapılacak olan indirimin tutarı belirlenirken bu indirimin zamanı da açıklandı. Bu gece yarısından itibaren yeni fiyatlar pompaya yansıyacak. Akaryakıt istasyonlarından araç sahipleri bu gece 00:00 itibariyle benzinin litre fiyatını 1,94 TL daha ucuz alacaklar. Bu da bir depoda yaklaşık 100 TL daha ucuz fiyata benzin almak anlamına geliyor. Bu gece yarısını bekleyen araç sahipleri kazançlı çıkacaklar.

MOTORİN İNDİRİMİ VAR MI?

Akaryakıt maliyet hesaplamaları her gün yapılırken fiyat değişikliğine gerek duyulduğu an yeni fiyatlar uygulamaya sokuluyor. Benzin fiyatlarına indirim gerektiren maliyet değişimi henüz motorinde meydana gelmedi. Motorin fiyatları için yapılan maliyet hesaplamaları neticesinde kesin bir indirim haberi gelmedi. Yine de sektör kaynakları motorin fiyatlarına dair hafta sonuna doğru yeni bir gelişme olabileceğini aktarıyorlar.

BENZİN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Bu gece yarısından itibaren uygulanmaya başlanacak olan benzin fiyat indiriminin ardından yeni fiyatlardan satışlar başlayacak. Edinilen bilgilere göre benzinin litre fiyatı İstanbul’da 36,57 TL’ye, Ankara’da 37,20 TL’ye, İzmir’de 37,32 TL’ye ve Uşak’ta 37,44 TL’ye düşecek. Motorin ve LPG otogaz fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik olmayacak.