Bedelli askerliğe zam geliyor

Bedelli askerlik yapmak isteyenler güncel askerlik ücretlerini araştırıyor. Aktarılan son habere göre bedelli askerliğe zam geliyor. Peki, geçmişten günümüze bedelli askerlik ne kadar artış gösterdi? Bedelli askerliğe ne zaman zam gelecek?
Bedelli askerliğe zam geliyor

Bedelli askerlik ücretleri memur maaş katsayısına göre artış göstermeye devam ediyor. Temmuz ayında memurlara yapılacak zamla birlikte bedelli askerlik ücretlerine zam geleceği tahmin ediliyor. Peki, bedelli askerlik ne kadar zamlanacak?

Temmuz ayında maaşlara yapılacak zam sonrasında bedelli askerlik ücretlerinin de artış göstereceği kısa süre içerisinde gündem oldu. Maaş artışı için 6 aylık enflasyon oranı en temel veri olarak kullanılıyor. Yılın ilk 6 ayı için enflasyon oranı yüzde 20,02 civarında olursa bedelli askerlik ücreti 218.167 TL artacak. Bu da demek oluyor ki bedelli askerliğe 36.558 TL zam!

GEÇMİŞ YILLARA GÖRE BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Bedelli askerlik ücretleri her yıl memur kat sayısına göre artıyor. 2023 yılının ilk yarısı için 104.084,16 TL olarak bedelli askerlik ücreti temmuz 2023’te gelen zam sonrasında 122.351,04 TL olarak belirlenmişti. Daha sonra 2024 yılının ilk yarısı için gelen zam sonrasında şu anda bedelli askerlik 182.609,04 TL olarak belirlendi. Memur aylık katsayı formülüne göre yapılan hesaplama ile 2 ay sonra bedelli askerlik ücreti yeniden açıklanacak.

Bedelli askerlik ücretini yatıran gençler e-Devlet üzerinden süreci anlık olarak kontrol edebilecek.

BEDELLİ ASKERLİK 21 GÜN MÜ 28 GÜN MÜ?

Bedelli askerlik ile ilgili araştırma yapan gençler, askerlik süresini merak ediyor. Kanunda yer alan şartları yerine getiren kişiler belirlenen ücreti ödeyerek kısa süreli askerlik yapabiliyor. Bedelli askerlik hizmeti olarak adlandırılan bu hizmet 28 günlük temel askerlik hizmetine dayanıyor.