BDDK konut kredileri için azami sınırı açıkladı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan açıklama ile birlikte konut kredileri için yeni düzenlemenin getirildiği duyuruldu.
BDDK konut kredileri için azami sınırı açıkladı!

Konut kredileri için daha önce 2 milyon lira ve altında olan konutar için yüzde 90 şeklinde belirlenen kullanım üst sınırı bugün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan açıklama ile birlikte güncellendiği duyuruldu. Konu hakkında yapılan açıklamaya göre "Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik"te yapılan açıklamaya göre tüketicilere konut edinmeleri amacı ile kullandırılacak olan ce konut teminatlı kredilerde alınan konutun değerine göre belirlenen oran tablosunun değiştiği öğrenildi. 

YENİ ORANLAR BELİRLENDİ! 

Yapılan açıklama ile birlikte değeri 5 milyon ve altında olan sınıfr konutlar için bedelin yüzde 80 ya da 90'ına kadar kredilerin kullanılabileceği öğrenildi. Bunun yanı sıra da değeri 5 milyon lira ile 10 milyon lira arasındaki sıfır konutlar için de yüzde 70 ve 80 arasında oranların düzenlendiği açıklandı. 

Değeri 10 milyon lira ile 20 milyon lira arasında değişen konutlarda ise yeni belirlenen oranlara göre azami sınırın 60 la 70'i arasında değişikliğin uygulandığı ifade edildi. 

İKİNCİ EL KONUTLAR İÇİN DE TUTARLAR BELİRLENDİ! 

Sıfır konutlar için yapılan bu düzenlemenin yanı sıra ikinci el konutlar için de yeni oranların belirlendiği ifade edilirken, bu tutarlar ve oranları ise şu şekilde verildi; 

İlk olarak 1 milyon ve altı için belirlenen oran yüzde 90 şeklinde açıklandı. Değeri 1 milyon TL ile 2 milyon TL arasında ikinci el konutlarda azami sınır yüzde 60 ila 70 arasında belirlendi. 2 milyon lira ile 5 milyon lira arasında olan konutlarda yüzde 50 ila 60 arasında, 5 milyon lira ile 10 milyon lira arasında olan ikinci el konutlarda ise kredi kullanılabilecekken 10 milyon lira üzerindekilerde de kullanılamayacağı ifade edildi.