Bayram öncesi fiyatlara yüzde 50 ZAM geldi yeni fiyatı 180 TL oldu

Türkiye ramazan ayını ortaladı. Bayrama artık geri sayım başlarken, bayramdan önce vatandaşların tadını kaçıracak zam haberi geldi! Aktarılan son habere göre bayram öncesi fiyatlara tam yüzde 50 zam yapıldı! Yeni fiyatı 180 TL oldu! İşte zammın detayları
Bayram öncesi fiyatlara yüzde 50 ZAM geldi yeni fiyatı 180 TL oldu

Ramazan Bayramı’nın olmazsa olmazları arasında olan bayram şekerine rekor zam geldi. 2024 yılında da yüzde 50’lik bir zamla tezgahlara çıkacak olan bayram şekerinin yeni fiyatı vatandaşların canını sıktı. Aktarılan habere göre Ramazan ve Kurban Bayramı arasında 25 bin tonluk bir tüketim olabileceği tahmin ediliyor.

YÜZDE 50'LİK ZAM GELDİ

Ramazan Bayramı’na az bir zaman kala hazırlıklar hız kazandı. Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlar hazırlıklara yavaş yavaş başladı. Enflasyonun etkisi ile piyasaya zamlı bir şekilde sürülecek olan bayram şekerlerine zam geldi. Kilo başına yüzde 50’lik bir zam yapılan bayram şekeri tezgahlarda 180 TL’den satılmaya başlandı.

2,5 MİLYAR TL’YE ULAŞABİLİR

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ile birlikte Ramazan Bayramı’nda bayram şekeri tüketiminin de azalması bekleniyor. Toplam olarak bayram şekeri miktarının 2,5 milyar TL’ye ulaşabileceği tahmin ediliyor. Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Bu sene tonaj bazında büyük bir büyüme hedeflemiyoruz. Fiyatlarda yüzde 50'lik bir artış oldu. Şekerin kilogram fiyatı 180 TL'ye yükseldi”

Karagöz açıklamasının devamında yüksek enflasyonun etkisi ile atıştırmalık ürünlerde bir yıl içinde 3-4 defa zam gelebileceğini ifade etti.

YÜZDE 91’LİK KESİM HER ZAMAN BAYRAM ŞEKERİ ALIYOR

Bayram şekerlerine ilişkin yapılan araştırmaların sonucuna göre tüketicilerin yüzde 91’lik kesimi yaklaşık her Ramazan Bayramı’nda şeker almayı ihmal etmiyor. Ülkemizde bayram şekeri tüketiminde ilk sırada 3,42 kilo ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi alıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni 2,76 kilogram ile Karadeniz Bölgesi ve 2,58 kilo ile Orta Anadolu Bölgesi takip ediyor. Bayram şekerine gelen zamma rağmen bu yıl tüketimin nasıl olacağı merak ediliyor.