Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi İmzalandı

TOBB ve Ziraat Bankası arasında “Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi” imzalandı.
Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi İmzalandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın imzaladığı protokol törenine UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir’de video konferans yöntemiyle katıldı.

Protokol ile 81 il 160 ilçedeki Oda ve Borsalar ile 61 Sektör Meclisinin tüm üyeleri ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânından yararlanabilecek.

“Bankkart Başak” ile alıcı ve satıcı arasında ödeme köprüsü oluşturularak, çek-senet gibi evrak takibi gerektiren işlemlere yer vermeksizin istenilen vadede ödeme tarihi girilmek suretiyle; ister taksitli, ister tek seferde ödeme yapılabilmekte. Alıcı ‘’Vade Takibi’’, satıcı ‘’Alacak Takibi’’ işlemleri ile uğraşmadan ticaretini gerçekleştirebilmektedir.

Sistem İşleyişi:

Alıcı, satıcının Bankkart POS’undan kapalı devre tanımlanmış limiti dahilinde Bankkartını geçerek ödeme vadesini ve tutarlarını girer ve alış işlemini gerçekleştirir.

Satıcı, alıcı ile anlaşmış olduğu tutar ve vadeye göre Bankkart POS’undan geçilmiş olan tutarı ister ödemenin vade tarihi ve taksit sayısına göre değişkenlik gösteren oranlar üzerinden erken ödeme faiz/komisyon ödeyerek hesabına geçebilir.