Banka Kartları Kaç Günde Adresinize Gelir?

Banka kartı ya da kredi kartı almak için bankaya başvuru yaptıktan sonra kartın kaç gün içerisinde adresinize geleceğini merak ediyorsanız yazımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz
Banka Kartları Kaç Günde Adresinize Gelir?

Ancak ilk olarak ifade etmek gerekir ki her bir bankanın kartı ulaştırma süreleri değişiklik gösterebilmektedir. Bunun yanı sıra sizlerin başvuru yaptığınız tarihler de son derece önem arz etmektedir. örneğin Cuma günleri ve resmi tatillerden hemen önceki günlerde yapılan başvurular kartların geç ulaşmasına neden olacaktır.

Bunun yanı sıra bankaların genel olarak kartları ulaştırma süreleri 1-2 hafta arasında değişiklik göstermektedir. Eğer maaş kartı talebinde bulunmuşsanız bu durumda kredi kartına göre daha hızlı bir şekilde kartınızı teslim alabilirsiniz. Zira kredi kartlarında başvuru yaptıktan sonra incelemeler yapılmaktadır. Eğer incelemeler olumsuz neticelenirse bu durumda adresinize hiçbir kart gönderilmeyeceğini de ifade etmek isteriz.

Bulunduğunuz İlin Önemi

Eğer merkezi bir ilde iseniz bu durumda kartlarınızı teslim almanız daha kolay olacaktır. örneğin İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerde kartlarınızı daha erken bir şekilde teslim alabilmeniz mümkün olacaktır.

Hızlı Kart

Bankalar normal kartların yanı sıra hızlı kartlar da verebilmektedir. Bu kartlarda adresinize kart gelmesini beklemenize gerek yoktur. Başvurunuzu yapar yapmaz banka gişesinden direkt olarak hızlı kartınızı alabilirsiniz. Bu kart diğer banka kartından görünüm olarak biraz farklılık arz etmektedir.

En önemli özelliklerden birisi de hızlı banka kartı üzerinde IBAN numaralarının yazmamasıdır. Bunun haricinde ise hızlı kart olarak kartın üzerinde yazmasını da bir farklılık olarak sayabiliriz. Yukarıdaki vermiş olduğumuz süreler genellikle bankalara göre değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla da tam olarak net bir tarih vermek de mümkün olmayacaktır. Ancak fikir vermesi adına bu süreler faydalı olacaktır.