Banka hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Merkez Bankası duyurdu 4 Nisan tarihinde başlayacak...

Banka hesabı olan milyonlara TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından son dakika duyurusu yapılıd.
Banka hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Merkez Bankası duyurdu 4 Nisan tarihinde başlayacak...

Banka hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Merkez Bankası duyurdu 4 Nisan tarihinde başlayacak... Merkez Bankası tarafından yapılan son dakika açıklaması ile günlük FAST limiti için değişikliğe gidildiği ilan edildi. Fast günlük limiti için yapılan açıklama ilebankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor.

Söz konusu düzenleme 4 Nisan 2024 tarihi itibari ile uygulamaya alınacak. Söz konusu düzenleme kapsamında belirtilen tarihten sonra artık yapılacak olan FAST para transferlerinde 100.000 TL'ye, FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek işyeri ödemelerinde ise 250.000 TL'ye yükseltilmiş olacak.

MERKEZ BANKASI'NDAN SON DAKİKA FAST LİMİT DÜZENLEMESİ AÇIKLAMASI!

"Yeni nesil anlık ödeme sistemi FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi), Türkiye’de ödemeler alanında yarattığı yenilikçi yaklaşım ve katman servisleri ile günün her saati güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde ödeme yapılmasına olanak sağlamakta olup alışveriş işlemlerinde nakit ve kartlı ödeme yöntemlerine alternatif bir yöntem olarak hızla yaygınlaşmaktadır.

2023 yılı aralık ayında planlanıp FAST katılımcılarına duyurulduğu üzere; kullanıcıların FAST sistemine gösterdikleri ilgi ve ödemeler ekosisteminin dinamik gereksinimleri göz önünde bulundurularak, 4 Nisan 2024 tarihi itibarıyla FAST işlem tutar limitleri para transferlerinde 50.000 TL’den 100.000 TL’ye, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı işyeri ödemelerinde ise 100.000 TL’den 250.000 TL’ye yükseltilecektir."

MERKEZ BANKASI FAST GÜNLÜK LİMİTİ ARTTIRMA KARARI AÇIKLADI! TEK SEFERDE NE KADAR OLDU?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) FAST işlem tutar limitlerini artırdı. TCMB'den yapılan açıklamaya göre FAST sistemine gösterilen talep ve ödemeler ekosisteminin gereksinimleri göz önünde bulundurularak, 4 Nisan 2024 tarihi itibarıyla FAST işlem tutar limitleri para transferlerinde 50 bin TL’den 100 bin TL’ye, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı işyeri ödemelerinde ise 100 bin TL’den 250 bin TL’ye yükseltilecek.

Yeni düzenleme 4 Nisan 2024 tarihi itibari ile uygulamaya alınacak. Uygulama sayesinde limitler tam 2 katına çıkartılmış olacak. Günlük FAST limiti 50 bin TL yerine artık 100 bin TL olarak uygulanacak. Karekod kullanılarak yapılan işyeri ödemeleri için ise bu rakam 100 bin TL yerine 250 bin TL olarak ödenecek.