Banaz ilçesi jeotermal seralara son rötuşlar verildi

Banaz ilçesinde kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) için bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Banaz ilçesi jeotermal seralara son rötuşlar verildi

Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya Vali Funda Kocabıyık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Banaz Kaymakam Vekili Semih Cembekli, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, İl Tarım ve Orman Müdürü Ertan Keleş ve UTSO yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Funda Kocabıyık; Banaz ilçesi sınırları içinde kalan jeotermal kaynakla ısıtmalı modern teknolojik sera işletmelerinin ve buna dayalı sanayinin yer aldığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalara başladıklarını ifade ederek projenin 2.378 dekar alanda uygulanacağını kaydetti.

Belirlenen mevcut alanda termal su araması yapılacağını dile getiren Vali Funda Kocabıyık, “Çıkan termal suyun yeterli debi ve sıcaklıkta olmaması durumunda belirlenen alana 7 kilometre uzaklıkta yer alan Hamam Boğazı termal alanındaki kuyuları güçlendirerek sıcak suyun bölgeye taşınmasını alternatif olarak planlıyoruz.” diye konuştu.

Vali Funda Kocabıyık'ın konuşmasının ardından İl Tarım ve Orman Müdürü Ertan Keleş, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili bilgi verdi.

Proje kapsamında sera parsellerinin yanı sıra ihtisas konusuna uygun sanayi parselleri, lise, üniversite araştırma merkezi alanı, bölge müdürlüğü, muhtelif iş yerleri ve hizmet alanları, lojistik merkezi ve nakliye firmalarının park alanları, sosyal tesis, atık yönetim alanı, bitki ve diğer atıkların toplanma alanı ile biyogaz tesisi alanı yapılması planlanıyor.