Bakanlık üniversite öğrencileri için kararı resmen duyurdu! O kişilerin kredileri bursa çevriliyor başvuru şartı aranmayacak

Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından alınan son dakika kararı ile birlikte depremzede öğrenciler için değişiklikler yapılacağı öğrenildi.
Bakanlık üniversite öğrencileri için kararı resmen duyurdu! O kişilerin kredileri bursa çevriliyor başvuru şartı aranmayacak

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinden etkilenen 11 ilde bulunan öğrenciler için pek çok çalışmalar yapılacağı öğrenilmişti. Deprem felaketinin özellikle de eğitime oldukça zarar verdiğinin bilinmesi nedeni ile pek çok kişi tarafından bu deprem sonucunda üniversitede eğitimine devam etmek isteyen öğrencilere nasıl fırsatlar sunulabileceği öğrenildi. 

50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu deprem için yapılan açıklamalara göre evini ailesini ve işini kaybetmiş olan geriye kalan binlerce vatandaşımızın bulunduğu ve bu vatandaşlarımıza mutlaka devlet olarak destek çıkılması gerektiği yönündeydi. Yıkılan illeri yeniden ayağa kaldırmak için çalışmaların başlatıldığını duyuran Bakanlıkların yanı sıra bugün bir yeni gelişme de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geldi. 

YURTLAR AFETZEDELERİN EMRİNDE! 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından bugün yapılan açıklamalara göre depremzede öğrenciler için KYK yurtlarında bir öncelik tanınacağı öğrenildi. Bu öncelik ile birlikte bu sene yurtlara yerleşmek isteyen depremzede öğrenciler için herhangi zorunlu şartın bulunmayacağı ve de bu sene yeni yurtların da açılacağına işaret edildi. Yurtların yanı sıra maddi açıdan destek olunması amacı ile burs imkanının da kapsamının depremzede öğrenciler için genişleyeceği ifade edildi.

KREDİ YERİNE BURS VERİLECEK! 

Öğrencilerin devletten burs alabilmesi için belli başlı şartları sağlaması gerekmektedir. Fakat bu şartları sağlamayan kişiler mezun olduktan 2 sene sonra ödeme şartı ile devletten kredi almaktadır. Depremzede öğrenciler için yapılan yeni çalışma ile birlikte de şu anda yurtlarda kalmak durumunda olan kişilerin bulunduğu, "Bakanlık olarak deprem bölgesinde bir iki orta hasarlı bina dışında hepsi sağlam. Diğer illerde de yurtları açtık. 300 binden fazla depremzede bu süreçte yurtlarımızda kaldı, kalıyor. Yurtlarımız hizmetlerinde olmaya devam edecek" şeklinde açıkladı.

Tüm bunların yanı sıra da öğrencilere verilen burs/kredilere ilişkin "Yurt olayını da istismar etmeye kalktılar. Bunlar bizler için hizmet vesilesidir. Bu hafta Cumhurbaşkanımız ilan etti, depremzede öğrenciler, evi iş yeri hasarlı olan öğrenciler yurtlarımızda öncelikli olarak kalacak. Başvuru sürecinde onlardan başka kıstas istemeyeceğiz. Direkt burs alma hakkı kazanacak. Kredisi olanı bursa çeviriyoruz." şeklinde açıklamalarda bulunarak bu süreç içerisinde bakanlık olarak herhangi bir şart aranmadan burs verilebileceği öğrenildi.