Bakan'dan SON DAKİKA 2. EYT müjdesi! 2.5 milyon kişiye daha yaş şartsız erken emeklilik piyangosu vuracak

Milyonlarca çalışanın beklemiş olduğu yeni EYT düzenlemesi hakkında son dakika açıklaması Bakan Işıkhan tarafından yapıldı. Kimler yaş şartsız erken emekli olabilir?
Bakan'dan SON DAKİKA 2. EYT müjdesi! 2.5 milyon kişiye daha yaş şartsız erken emeklilik piyangosu vuracak

Bakan'dan SON DAKİKA 2. EYT müjdesi! 2.5 milyon kişiye daha yaş şartsız erken emeklilik piyangosu vuracak - Yapılan son genel seçimler öncesinde AK Parti tarafından yapılan yasal düzenleme ile erken emeklilik müjdesi verilmiş, ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişiler için aranılan yaş şartı kaldırılmıştı.

Yasal düzenleme ile ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan prim günü ve yıl şartını dolduran kişiler EYT başvurusu yaparak hemen emekli edilmişti. Düzenleme bu seferde EYT'yi kılpayı kaçıranlar tarafından tepki ile karşılanmış, tek bir günle bile yasa kapsamına girmeyen kişiler 17 sene fazla çalışmak zorunda olduklarını belirterek kademeli emeklilik talep etmişlerdi.

ÇALIŞMA BAKANI IŞIKHAN'DAN SON DAKİKA YENİ EYT MÜJDESİ! YENİ EYT PAKETİ İLE KAÇ KİŞİ EMEKLİ OLACAK?

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan "EYT kapsamında yaklaşık 2 milyona yakın vatandaşımız emekli oldu. Yaklaşık 2.5 milyon vatandaşımızın da 5 yılda sisteme girmesini bekliyoruz. Şu anda da EYT kapsamında emekli olup çalışmaya devam eden 1 milyon kişi var. Takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz.

Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak. En düşük memur emeklisi maaşı şu an için 14 bin 600 lira. Kök aylığı ise 10 bin liranın altında olan 4 milyon emeklimiz var. Bunların dışında özellikle sosyal hayata dair, emeklilerimizin yararlanabilecekleri hizmetler için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacağız." dedi.

Böylelilkle yapılan düzenleme sonrasında 2. grup emeklililk başvuruları kapsamında 2,5 milyon kişinin daha yaş şartsız emekli olacağı duyuruldu. 5 sene içerisinde EYT ile emekli olanların toplam sayısı 4,5 milyon kişiye ulaşacak. 1 milyon kişinin ise emekli olmasına rağmen çalışmaya devam ettiği ifade edildi.