Bakan Işıkhan’dan 2024 asgari ücret müjdesi geldi! RESMEN BELLİ OLDU! Bakın nasıl zam yapılacak

Tüm Türkiye artık 2024 asgari ücret ile ilgili gelen açıklamalara kilitlenmiş durumda. Çalışanlar ve işverenler 2024 asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını merak ederken, Bakan Vedat Işıkhan tarafından son dakika açıklaması geldi!
Bakan Işıkhan’dan 2024 asgari ücret müjdesi geldi! RESMEN BELLİ OLDU! Bakın nasıl zam yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2024 asgari ücret için önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete son 2 yıl dışında yılda sadece bir defa zam yapıldığını ve bu yılda asgari ücrete tek zam yapılacakmış gibi çalışıldığını belirtti.

TEK ZAM SİNYALİNİ VERDİ

Asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamasında tek zam sinyali veren Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“'Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü”

2024 ASGARİ ÜCRETTE SON DAKİKA

2024 asgari ücrette son dakika açıklamasında bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Açıklamasında asgari ücrette 2024 yılı için tek zam sinyali veren Bakan Işıkhan çalışmanın detaylarını anlattı.

“YİNE TEK ZAM OLACAK”

Toplantı sonrasında muhabirlerin sorusunu yanıtlayan Bakan Işıkhan, vatandaşın enflasyona ezdirilmemesi için çalışma yapıldığını ifade ederek, “Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz" dedi.

6206692eed13441560e06f6e.jpg

İKİNCİ ZAMMA İHTİYAÇ DUYULMAYACAK

Asgari ücrette bu yıl yapılacak tek zamla, ikinci zamma gerek duyulmayacağını belirten Işıkhan, geçen temmuzun ekstra bir durum olduğunu ifade ederek, “Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü” değerlendirmesini yaptı.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Asgari ücret ile ilgili çalışmaların ise görüşme olarak aralık ayında başlayacağını belirten Bakan Işıkhan, yeni asgari ücretin 31 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanması gerektiği için o tarihe kadar belirleneceğini söyledi.