Bakan Işıkhan müjdeyi sabah 08.30’da açıkladı! EMEKLİYE REFAH PAYI sürprizi işte tarihi

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan tarafından emeklilere beklenilen güzel haber verdi. Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamasında emekli refahının artırılmasına ilişkin paketin hazırlandığını ve duyurulacağını açıkladı. İşte emekliye refah payı tarihi..
Bakan Işıkhan müjdeyi sabah 08.30’da açıkladı! EMEKLİYE REFAH PAYI sürprizi işte tarihi

Emekli refahının arttırılmasına ilişkin paketin özel bir lansman ile açıklanacağını duyuran Bakan Işıkhan, emeklilere ayrıcalık tanıyan ve onları destekleyecek çalışmaları paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.

Bakan Işıkhan, emekliler için özel olarak hazırlanan paketin yaklaşık 15 – 20 gün içerisinde kamuoyu ile paylaşılacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Yaklaşık 15-20 gün içerisinde elde ettiğimiz ne kadar somut veri varsa, emeklilerimize ayrıcalık tanıyan, onları ön plana çıkaran, onları destekleyecek her çalışmayı paylaşacağız”

EMEKLİ MAAŞLARI DÜZENLENMEYECEK

Emekli maaşları için de herhangi bir çalışma yapılıp yapılmayacağına ilişkin merak edilen soruyu yanıtlayan Bakan Işıkhan, konu için “Yok, hayır. Özellikle emeklilerin refahlarının artırılması benim en temel sorumluluğum. Sadece ekonomik refahtan değil sağlık ve diğer boyutları da düşünmemiz lazım. Bu çerçevede emekliler yılını gerçekleştireceğiz”

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI DEĞİŞECEK

En düşük emekli aylığının değişip değişmeyeceği sorusuna yanıt veren Bakan Işıkhan, Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacağını ifade ederek, konuya ilişkin, “Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Biliyorsunuz en düşük emekli aylığı 10 bin lira.

Zaten temmuz ayında hem enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar mutlaka emekli aylıklarına yansıtılacak" açıklamasını yaptı.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YOK

Milyonlarca çalışan ve işveren asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceğini merak ediyordu. Konuya ilişkin Bakan Işıkhan son noktayı koyarak asgari ücrete ara zam olmayacağını söyleyerek, başta nasıl karar alındıysa aynı şekilde uygulanacağını ve zammın yılda sadece 1 defa yapılacağını söyledi. Bu sebeple asgari ücretliler yeni zam için aralık ayını beklemek durumunda kalacak.