Bakan Işıkhan az önce duyurdu! Emekliye beklenen zam müjdesinin tarihi açıklandı

Emekliler maaşlarına gelen zam miktarı için gözlerine Çalışma Bakanlığı’na çevirmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından maaşlara zam açıklamasına ilişkin önemli ifadeler geldi. İşte emekli zam haberinin detayları
Bakan Işıkhan az önce duyurdu! Emekliye beklenen zam müjdesinin tarihi açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan beklenen emekli aylığı zam açıklaması geldi. Bakan Işıkhan’ın açıklamasına göre emekli aylığında yapılacak zammın tarihi belli oldu.

“ADALETSİZLİĞİ GİDERECEĞİZ”

Çorum’da iş dünyasının temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Işıkhan, önemli açıklamalarda bulundu. SSK ve Bağ-Kur için de enflasyona göre emekli ve memur maaş zamlarının şekillendiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Biz, ihtiyaçlar ve imkanlar doğrultusunda çoğu zaman bu tutarların çok daha üzerinde emeklilerimiz için adımlar attık. Denge ve disiplin içinde ekonomimizi güçlü bir şekilde yükselttikçe artan refahtan emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz. Ayrıca; daha önce de söylediğimiz gibi, 3600 ek gösterge düzenlemesinin bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi yönünde düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Yine esnaflarımızın emeklilik için gerekli sigorta prim gün sayısındaki adaletsizliği gidereceğiz”

SON 5 YILDAKİ FELAKETE RAĞMEN..

Bugüne kadar tutamayacakları sözleri dile getirmediklerini ifade eden Bakan Işıkhan, son 5 yıl içinde yaşanan afet ve felakete rağmen vatandaşları mağdur etmediklerini, “Bu, başkalarının milleti kandırma taktiği, bizim değil. Biz ne dediysek bugüne kadar yaptık, bundan sonra da adım adım yapmaya devam edeceğiz. Son 5 yılda yaşadığımız bunca afete ve felakete rağmen, vatandaşlarımızı asla mağdur etmeden hizmetlerimize kesintisiz devam edebiliyoruz" şeklinde ifade etti.

EMEKLİYE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Emekliye ne kadar zam yapılacağı merak konusu olurken, detaylar netleşmeye başladı. Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamasında temmuz ayında emeklilerin aylıklarını masaya yatıracaklarını ifade etti. Emeklilere 6 aylık enflasyon farkına ek bir ödeme yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Konuya ilişkin yeni bir gelişme olunca sizlere aktarıyor olacağız.