Bağkur prim ödemesi nasıl yapılır?

Bağkur ödemesi nasıl yapılır? Şirket ya da dükkanı olanların bağkur ödeme nasıl olacak? İşte yanıtı…
Bağkur prim ödemesi nasıl yapılır?
Kendi adına çalışan kişiler için ödeme alınır. Bağkur ödemesi nasıl yapılır sorusunun yanıtına göre elbette ödemeler yapılacaktır. Kendi işini yapan kişilerin; muhtar, tarım ve çiftçilik ile uğraşan kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumu çatısında 4B yani eski ismi ile BAĞ-Kur ödemelerinin yapılması gerekir. Sigortalı olmaları için bu işlem gereklidir.

 

Bağ-Kur Ödemesi Nasıl Yapılır? Aşamaları Nedir?
Aşama aşama ödemelerin gerçekleşmesi için sunulacak olan seçenekler var. Öncelikle bağkur ödemelerinin çeşitli yollardan yapılması mümkün. Primlerin ödenmesi için yapılması gerekenler aşağıda verilmiştir.
• İlk olarak sosyal güvenlik kurumu ile anlaşmalı banka şubeleri ile yapılabilir. Bunun iiçn TC kimlik numarasının bildirilmesi yeterlidir.
• Ayrıca PTT şubeleri üzerinden de kişinin ŞAHSEN giderek, yapması gerekiyor.
• Sosyal güvenlik prim ödemeleri için resmi internet sitesi üzerinden de işlem yapabilirsiniz. Bu durumda direkt olarak ödemeler kredi kartı ya da banka kartı buna benzer online ödemeler ile yapılacaktır.

 

Bağkur Ödemesi İnternetten Olur mu?
Ödemelerin gerçekleşmesi için direkt olarak bağkur ödemesi internetten olur mu sorusu da sorulabilir. Bu durumda direkt olarak ödemelerin gerçekleşmesi için anında işlemlerin yapılması gerekiyor. Ödeme işlemleri konusunda direkt olarak internet üzerinden verilen TC kimlik numarası üzerinden ödeme yapabilirsiniz.
• TC kimlik numarası
• Online ödeme bilgisi
• Kredi kartı ya da banka kartı
Ödeme işlemlerinin en hızlı şekilde gerçekleşebileceği yol olarak online sistem gösterilir. Ancak bunun dışında ödemelerinizi yapmak için anlaşmalı bankalar ya da PTT ile ödemelerinizi yapabilirsiniz. Bu ödemelerin kurumsal olarak gerçekleşmesi önemli olduğundan ödeme işlemleriniz için direkt olarak şahsen başvuru gerekiyor.

 

Bağkur ödemelerinin şahsen yapılması gerekiyor…
Ödeme işlemlerinde önemli olan şahsen yapılması gerektiğini unutmayın. Kimlik bilgisi önemli olduğundan TC kimlik numarası ile birlikte direkt olarak ödemelerin yapılması gerekiyor. Düzenli olarak ödeme yapılması gerekiyor. E-devlet üzerinden ödemeleri, ödeme kontrollerini ve diğer seçenekleri de en hızlı şekilde kontrol etmek mümkün. Bağkur ödemesi ve diğer işlemler yapılacaktır.