ATM’lerde bu paralar kaldırılıyor! BAYRAMDAN SONRA çekemeyeceksiniz yatıramayacaksınız

Ekonominin düzelmesi için farklı sektörlerde yeni kararlar peş peşe gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre ATM’lerde önemli bir değişiklik yapılacak. Ramazan Bayramı’ndan sonra o paralar artık ATM’lerde kullanılamayacak.
ATM’lerde bu paralar kaldırılıyor! BAYRAMDAN SONRA çekemeyeceksiniz yatıramayacaksınız

Konuya ilişkin Ekonomim’in aktardığı haberin detaylarına göre ülkemizde hızla artış göstermeye başlayan enflasyon farklı kararlarla kontrol altında tutulmaya çalışılıyor. Bu noktada da bankaların aldığı kararlar dikkat çekici olmaya devam ediyor.

Bankaların aldığı kararın detaylarına göre ATM’lerde kullanılacak banknotlarda değişikliğe gidilecek. Konuyla ilgili Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, ATM’lerde artık 10 TL ve 20 TL yerine daha büyük paraların kullanılacağını belirtti.

BU PARALARI ATM’DEN ÇEKEMEYECEKSİNİZ

Babuşçu’nun konuya ilişkin aktardığı haberin detaylarına göre yüksek enflasyon ve beraberinde hayat maliyetlerinin artış göstermesi ATM’ler için bu kararın alınmasına neden oldu. Bayramdan sonra ATM’lerde bu uygulamanın geçerli olacağı ifade ediliyor. Buna göre artık vatandaşlar ATM’lerden 5, 10, 20 TL gibi küçük miktarları çekemeyecek. Onun yerine ancak 50, 100 ve 200 TL gibi miktarların çekilmesi mümkün olacak.

BASILAN HER 5 PARADAN 4’Ü 200 TL

Bu durum pek çok kişi için kafa karışıklığına neden oldu. Özellikle küçük miktardaki paralara ihtiyacı olan vatandaşların anlık ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağı merak konusu oldu. Babuşçu’nun aktardığına göre Merkez Bankası’nın son dönemlerde bastığı her 5 banknottan 4’ü 200 TL değerinde. Bu durum da ATM’lerde kullanılan banknot çeşitliliğini de beraberinde getirdi.

ARTIK BU PARALAR ÇEKİLMEYECEK

Aktarılan habere göre bayramdan sonra Türkiye genelindeki ATM’lerin tamamında 5, 10 ve 20 TL banknotları çekilemeyecek. Bunun yerine daha büyük kağıt para olan 50, 100 ve 200 TL çekilebilecek. Belirtilen 5, 10, 20 TL’lik banknotların para yatırma sırasında ATM’ye yatırılıp yatırılmayacağına ilişkin henüz şu anda net bir bilgi bulunmuyor.