Asrın felaketi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT açıklaması geldi! İşte çıkacağı tarih ve emekli olacak kişi sayısı

Türkiye'de gözler asrın felaketi sonrasında EYT yasasına çevrildi.
Asrın felaketi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT açıklaması geldi! İşte çıkacağı tarih ve emekli olacak kişi sayısı

Asrın felaketi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT açıklaması geldi! İşte çıkacağı tarih ve emekli olacak kişi sayısı - Türkiye'de gözler asrın felaketi sonrasında EYT yasasına çevrildi. Deprem felaketi öncesinde TBMM'ye gelerek yasalaşması beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasına dair de resmi makamlar tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan EYT ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan konuşmada; EYT'de son söz de netleşti.  

EYT'DE KAÇ KİŞİ EMEKLİ OLACAK?

Türkiye'de geçtiğimiz aylarda EYT'de yasa tekliflerini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin yasa ile emekli olacağını ifade ederken AK Parti grubundan da Elitaş yasaya dair, "Teklif yalın şekilde 4 maddeden oluşuyor. EYT platformları yaş şartının kaldırılmasını istedi. 1. düzenlememiz aynı EYT platfoormlarının istediği yaşın kaldırılması. Yürürlükteki mevzuata göre prim gün sayısını, sigortalılık süresini dolduran herkes kendi mevzuatı çerçevesinde istisnasız yaşa takılmadan emekli olabilecek. Yaşa takılanlar, bu kanun yürürlüğe girdikten sonra tarih olacak. 9 Eylül 199 'dan öncesinde sigortalı olan herkes, yaş şartına bakılmaksızın emekli olabilecek" dedi.

Gelen son açıklamalara göre de bu yıl 2023 sonuna kadar 2 milyon 250 bin kişinin sonrasında ise kademeli olarak 5 milyona yakın kişinin emekli edilmesi bekleniyor. 

ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli meydana gelecek ve 40 binden fazla vatandaşın da hayatını keybettiği büyük deprem sonrasında Meclis'te de çalışmalar yarım kalmıştı. EYT yasası ertelenirken bu konunun ise kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorulduğu ve başkanın da söz vererek, nihayet erdirileceğini ifade ettiği aktarıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan "İnsanlara söz verdik" dedi ve EYT'nin muhakkak yasalaşması gerektiğini söyledi.