Asgari ücretliye kredi veren bankalar

Günümüzde hayatını idame ettirmek için çoğu insanın geliri yeterli olmuyor. Bunun için de açıkları kapatmak için genelde bankaların faizli kredilerine başvuru yapılır.
Asgari ücretliye kredi veren bankalar

Özellikle asgari ücretle geçinmeye çalışan ailelerin tek kurtarıcısı kredilerdir. Peki asgari ücret alan bir kişi ne kadar kredi çekebilir ve hangi bankalar bu konuda yardımcı olmaktadır bir görelim.

Bankalar asgari ücrete kredi verirken kredi çekecek kişinin günlük yaşamındaki ihtiyaçları da (giyim, barınma, gıda) göz önünde bulundurarak kredi onayı verirler.

Geçmişte bankalarla herhangi bir yasal problem yaşamamış olan kişilerin kredi notunun yüksek olduğunu artık herkes bilmektedir. Kredi notu yüksek olan kişiler gelirleri asgari ücret olsa dahi bankalardan kredi alabilirler.

Asgari ücrete kredi veren bankalar hangileridir?

TEB

Türkiye ekonomi bankası 1,69 faizi oranı ile 10 bin TL ‘ye kadar kredi imkanı sunmaktadır. Kişi asgari ücretli çalışıyor olsa bile kredi notunda herhangi bir sıkıntı yok ise bu bankadan rahatlıkla kredi alabilir.

HALKBANK

Yine düşük gelire sahip olan kişilerin genelde tercih ettiği bankalardan biri olan Halkbank, asgari ücretle çalışanlara 3 bin TL’ye kadar kredi imkanı sunar. 1,02 faizle10 ay vadeli kredi çeken ihtiyaç sahibi 3 bin TL’lik kredi için 200 TL kadar faiz ödemektedir.

AKBANK

Teknolojiye ayak uyduran bankalardan olan Akbank ise şubeye gitmeden başvuru fırsatı sunmaktadır. 1,69 faizle 36 ay vadeli 10 bin TL’ye kadar kredi imkanı sunan banka, 10 bin TL’lik kredi için 12,799 TL geri ödeme almaktadır.

BURGANBANK

10 bin TL’ye kadar kredi imkanı sunan bankanın faiz oranı müşteriye göre belirlenmektedir. Kredi notu yüksek olan kişinin faiz oranı da buna göre düşük olur.

VAKIFBANK

Üst limit olarak 50 bin TL’ye kadar kredi veren Vakıfbank asgari ücretle çalışanlara 1,15 faiz oranı ile 36 ay ay vade imkanı sunmaktadır.

ZİRAAT BANKASI

Ayda 307 TL’den başlayan taksitlerle 10 bin TL’ye kadar kredi veren Ziraat Bankası 60 ay vade sunarken faiz oranı da buna göre yükselmektedir. Örneğin 60 ay vadeli kredi için 307 TL’lik aylık ödeme planı oluşturulan kredinin geri ödemesi 18,450 TL olmaktadır.

Yine de vadeleri ne kadar uzun tutulursa tutulsun ihtiyaç sahiplerinin banka kredilerini geri ödeme konusunda dikkat etmeleri gereken en önemli hususlardan biri, ne olursa olsun ihtiyacın üzerinde kredi çekmemek olmalı.