Asgari ücretliye bayram ikramiyesi müjdesi! Asgari ücret ikramiyesi 2024 ONAYLANDI tam 10 bin TL

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala milyonlarca emekli ikramiyeye zam açıklaması bekliyordu. Beklenen müjde bu sefer emeklilere değil asgari ücretli çalışanlara geldi asgari ücret ikramiyesi onaylandı.
Asgari ücretliye bayram ikramiyesi müjdesi! Asgari ücret ikramiyesi 2024 ONAYLANDI tam 10 bin TL

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi müjdesi! Asgari ücret ikramiyesi 2024 ONAYLANDI tam 10 bin TL - Temmuz ayında enflasyon zammı verilmeyeceği açıklanan asgari ücretli çalışanlar büyük şok yaşamış, düşen alım gücü nedeniyle asgari ücretli çalışanların sırtındaki geçim derdi artmıştı. Asgari ücrete ara zam verilmesini isteyen asgari ücretlilere bayram müjdesi geldi.

Özel sektörde çalışan pek çok firma gelirlerine göre çalışanlarına destek olma kararı alırken Ankara'da bulunan büyük bir demir çelik fabrikası işçilerine 10.000 TL Kurban Bayramı ikramiyesi ödemesi için yönetim kurulunda karar onayı aldıklarını belirterek çalışanlarına müjde verdi. Daha önce de İstanbul'da yer alan yabancı sermayeli bir otomotiv firması tarafından Kurban Bayramı ikramiyesi ödemesi yapılacağı duyurulmuş ancak rakam açıklanmamıştı.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ 2024, NE KADAR KAÇ TL OLACAK?

Hem çalışanlar hem de emekliler fiyatlara artık nerede ise günlük olarak gelen zamlar nedeniyle mağduriyet yaşamaya başlamış, mevcut maaşlar ile ay sonunu getirmek imkansız hale gelmişti. Özellikle de emekliler Kurban Bayramı ikramiyesi için 3 bin TL rakamında iyileştirme yapılmasını talep ediyor. Temmuz ayında ise yüksek zam beklentilerini dile getiriyorlardı.

asgari-ucret-zammi.jpg

ASGARİ ÜCRETLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ VAR MI 2024, KURBAN BAYRAMI İÇİN ASGARİ ÜCRET BAYRAM İKRAMİYESİ YATACAK MI?

Özel sektör için tüm çalışanları bağlayan bir karar alınmazken işverenler sendikası tarafından yapılan açıklamada tüm patronların kendi maddi imkanlarına göre çalışanlarına bayram ikramiyesi ödemeleri istendi. Bazı işverenler bu rakamı net 1 maaş ikramiye olarak talep ederken bazı işyerlerinde ise 5 bin TL, 10 bin TL olarak ödemelerin yapılacağı belirtildi.

Sektörde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle ekonomik zorluk yaşayan bazı işverenlerin ise çalışanlarına giyim çeki ya da alışveriş yapmaları için gıda fişi ve market çeki yardımlarında bulundukları ifade edildi. Ancak sektörde başlatılan iyilik hareketi ve iyi niyet asgari ücretli çalışanları memnun etti. Asgari ücretli çalışanlar bu ödemelerin ve desteklerin tüm çalışanlara verilmesini talep etti.